Írassam át a chipet és az oltási könyveben lévő nevet az enyémre? (apum nevén van a kutyám)
Amikor a kutyánk új oltási könyvet kapott én még nem voltam 18 éves és így apum nevére írattuk. Illetve tavaly chipeléskor nem voltam itthon,így apum vitte el a kutyát és a nevén van a chip is.
Szóval teljesen apum tulajdona a kutya ha azt nézzük.Nem fogja eladni vagy ilyesmi úgy,hogy nem tudok róla(mert itt olvastam vmi kérdésről ahol az apuka eladta a gyereke kutyáját).Beköltözök Pestre és ha ott állatorvoshoz megyek vagy ilyesmi,nem lesz e gond,hogy apum nevén van a kutya?
Vagy inkább írassam át a nevemre?
Gond nem lesz belőle. Hiszen a chiphez nincs hozzárendelve az az információ, hogy keresik, megszökött, ellopták. Gondolom vezetékneved édesapádéval megegyezik. Egyébként senki nem fog vele törődni szerintem. Odamész, beoltatod, kifizeted és kész.
Viszont tanácsos átíratni a nevedre a chipet, mert ha elveszik a kutya és valahol leolvassák a mikrochipet akkor egyből téged fognak hívni, nem pedig édesapádat.
Igen a vezetéknevünk ugyan az.
Mondjuk az igaz,ha elveszne akkor apumat hívogatnák.Akkor a chipet átíratom.
Hivatalosan nem szabad érte pénzt kérnie egyik állatorvosnak sem:
"A 189/2013 (VI.7) Korm. rendelet 7.§. (1) bekezdése szerint a 41/2010.(II.26.) Korm. rendelet 17.B §. (5) bekezdése 2013. június 12-től az alábbiak szerint módosul:
17.B.§. (5)51 Az adatbázisba történő regisztráció, valamint az adatbázisban regisztrált eb adatának megváltozása miatt történő adatmódosítás díjmentes."
máok.hu
Köszönöm!
A héten elmegyek a dokinkhoz és átíratom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!