Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek hülyeség felöltözt...

Szerintetek hülyeség felöltöztetni egy Yorkshire terriert?

Figyelt kérdés

Sokszor látok olyan Yorkikat akik fel vannak öltöztetve?

Szerintetek én is fel öltöztessem a kutyámat,vagy nem kell!?

Előre ie köszi a válaszokért!!

Viki

2009. dec. 4. 22:08
 1/10 anonim ***** válasza:
A kutyának azért van szőre, hogy ne fázzon. Az embernek nincs összefüggő, vastag szőrtakarója a bőrén, ezért hord ruhát. Az egy dolog, hogy kicsi a kutya, de szerintem nem kell neki ruha. Te sem örülnél, ha v.mi tőled nagyobb rádszuszakolna v.mi kébyelmetlen, csőszerű izét.
2009. dec. 4. 22:12
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez érdekes,mert te azt mondtad,hogy nem,a kutya gazdája meg azt,hogy nagyon fontos,mert megfázik a kutyus!

De neked szerintem igazad van!Neki van szőre,nekünk meg ruhánk!:)

2009. dec. 4. 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Háát... :) Szerintem ez inkább a gazdinak jó! Főleg, ha standard méretű kutyusről beszélünk. A túltenyésztett másfél kg-os yorkikon jogos a ruha, meg egy csivaván, kopasz kutyuson is. Szoktam látni nagyobb kutyákon is, de azok sztem max aranyosak. Vagy! Még pl arra az időszakra látom okos dolognak tartom a kutyaruhát, amikor a meleg szobából leviszed a 0 fok alá a kutyust. Egyébként semmi rossz nincs a kutyaöltöztetésben, csak ne csinálj hülyét szegényből. :)
2009. dec. 4. 22:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha úgy látod fázik a kutyusod, öltöztesd fel nyugodtan, csak vigyázz rá, hogy kényelmes, sztreccses anyagú, puha meleg dolgot adj rá!
2009. dec. 4. 22:19
 5/10 anonim ***** válasza:
attól függ hogy hosszú-e a kutyus szőre vagy rövid de azért nem kell neki ruha hogy szép legyen enyémnek van mert ausztriában lakunk és télen nagy hó van és hogy ne fázzon meg mert már egyszer megtörtént és szegénykém elég rosszul festett
2009. dec. 4. 22:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még mindig jobb öltöztetni mint hetente orvoshoz járni, rákölteni x Ft-ot hogy meggyógyuljon és látni ahogy szenved, hallani ahogy tüsszög a kutya...
2009. dec. 4. 22:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez függ attól is, hogy milyen környezetben laksz. Én kertes házban, ezért van lehetőségem csak 5 percre, vag akár kevesebbre is kiengedni. De ha mondjuk panelben laksz, és sétáltatni kell több ideig, amíg nem végzi el a dolgát, akkor nagyon gyorsan átfázik, és reszket, mint a kocsonya.

Adhatsz rá palástot, ami csak a hátát és a mellét védi, így nem kap tüdőgyulladást, de nem is korlátozza a mozgásban!

Ha télen havas lesz a kutya lába, nem lesz baja, csak ha hazaértetek, töröld át száraz törölközővel.

Ha pedig elviszed magaddal, akkor az is megoldás lehet, hogy veszel egy szállítótáskát, az melegen tartja.

2009. dec. 5. 11:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A yorkiknak nincs alj szőrzetük ezért ajánlatos hidegben ruhát adni rájuk. Egyébként nem kell bohócot csinálni szegényből :)
2009. dec. 5. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én yokijaimnak van egy jó pár pulcsija,de csak nagyon hidegben hordják...

amúgy én innen szoktam rendelni:

allaticuccok.mindenkilapja.hu oldalról:)

2009. dec. 5. 17:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Valóban a yorkinak nincs aljszőre, ezért mínuszban mindenképpen ajánlott ruhát adni rá, főleg ha biztosítani szeretnéd számára az elegendő mozgást. (függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövid szőre)

Állatorvos javaslatára! De nem csak a yorkira igaz ez.

2011. febr. 17. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!