Vissza tudja szerezni a kutyát tőlem a volt tulaja?
Hát, egyik láncon van, másik egy kis kennelben, 2 meg el van engedve. Lehet, hogy a lánc és a kennel mérete megfelel a törvénynek, ezzel nem tudok mit tenni. De szerencsére nem túl okos emberek, úgyhogy ha arra kerül a sor, hogy vissza akarja venni, akkor megmondom, hogy feljelentem, amiért nem volt a kutya oltva/ chipelve, ettől szerintem beijednek. A kiscsaj (11 éves) bújtja fel szerintem az öreganyját, mert ők tudni akarják mi van a kutyával. Eddig nem érdekelte őket, érdekes módon, hogy mit szenved azon a szűk helyen.
Most még megpróbálom szépen intézni a dolgot, de
nahh elküldte:S
szóval ha tovább kötözködik, akkor megfenyegetem a feljelentéssel.
Nem kell rá tanu, ez nem szerződés, hanem nyilatkozat, amiben kijelenti, hogy a kutya tulajdonjogáról lemond.
Ha úgy akarják megírni, mint egy örökbeadási szerződést, abba bele lehet fogalmazni, hogy a kutyát másnak át nem adhatod, ha mégis szeretnéd, akkor a kutyát csak az örökbeadó adhatja át másnak, tehát neki vissza kell adnod. Ha így akarják, az nem jó, szóval szerintem a legegyszerűbb, ha hazudsz és azt mondod, úgy megszeretted, hogy megtartod, mondjanak le róla. Ha aláírták, már késő bánat.
Ez a feljelentéses dolog nem hiszem, hogy működhet. A chipet bizonyítani lehet, az oltás hiányát viszont nem (elveszett az oltási könyve), meg mégis ki foglalkozna azzal, hogy nem volt a kutyában chip? Senki. És még akkor is le tudja tagadni, hogy az övé volt a kutya.
Ha visszaadod, a rossz tartási körülményeket bizonyítani kell és ha hajlandó változtatni rajtuk, akkor a kutya ott maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!