Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez tibeti spániel...

Orsy77 kérdése:

Szerintetek ez tibeti spániel vagy palotapincsi? Mert tibeti spánielt szeretnék és ezt annak árulják!

Figyelt kérdés
[link] itt a képe.

#spániel #tibeti #Palotapincsi?
2014. jan. 24. 23:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha közülük valaki árulja, akkor valószínűleg tibeti spániel:

[link]

[link]

Szerintem csak ők tenyésztik az országban. Amúgy baromi ritka fajta és biztos többszázezres nagyságrendű az ára, tehát ha olcsón árulják, akkor is legyen gyanús számodra! Egyébkét rettentő egyszerűen meg tudsz győződni arról, hogy valójában milyen fajta: vásárlás előtt megnézed a törzskönyvét. Ha nincs neki, akkor neked se legyenek elvárásaid a fajtáját illetően, de még az egészségét illetően se!

2014. jan. 24. 23:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez örülhetsz, ha nem nő meg kétszer akkorára, mint egy palotapincsi. Vegyél törzskönyves kutyát, ha fontos a fajta, ha meg nem, akkor vigyél haza menhelyről egy kölyköt.
2014. jan. 24. 23:29
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem tenyésztőtől veszem,mert annyi pénzem nincs,az nem baj ha nem fajtatiszta a kutyus,csak azt szeretném,ha jobban hasonlítana a tibeti spánielre mint a palotapincsire.

Van már egy tibeti spánielem,törzskönyv nélküli az is,de teljesen tibeti spániel jellegű.

2014. jan. 24. 23:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Pár darab tibeti spániel van csak az országban, ezek közül egyik sem a tiéd. Manapság minden nyomott orrú, hosszabb szőrű keverék automatikusan megkapja a pincsi jelzőt, holott ezek többségének köze nincs a pekingi palotakutyához, a tibeti spánielhez meg még annyira sem. Dugig vannak ilyesmi kutyákkal a menhelyek, inkább ments meg egyet és ne adj ki ugyanolyan keverék kutyáért pénzt egy mocskos szaporítónak ezzel buzdítva őt a további szaporításra.
2014. jan. 25. 00:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez nem a kérdésre válasz,sokra nem megy vele az ember és én is tisztában vagyok vele,hogy nem tibeti spániel a kutyám van,mert azt írtam,hogy tibeti spániel jellegű!Én konkrétan a képen làtható kutyóról szeretnék véleményt olvasni.
2014. jan. 25. 01:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan keverék ez is, egy tibeti spániel, ahogy már előttem is leírták több 100 ezer forint, aki 10 ezerért árul kölyköket az interneten az NEM tibeti spániel és nem is pekingi palotakutya. Palotapincsi az lehet(ugyanis ilyen fajta nem létezik), nyomott orrú keverék.
2014. jan. 25. 01:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
kb akkorának tűnik, mint egy két hónapos labrador kölyök, de biztos tibeti spánielre fog hasonlítani, igen. vagy nem.
2014. jan. 25. 02:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most nem értem a kérdést. Te is tudod, hogy egy keverék kutyus, akiről azt se tudjuk milyen idős és fénykép alapján még a jelenlegi méretét is nehéz megsaccolni nemhogy a felnőttkori méretét és kinézetét. Ha olcsójános vagy, akkor be kell vállalnod annak az esélyét, hogy nem olyan lesz amilyet szeretnél, vagy keress a menhelyeken felnőtt kutyát aminek a kinézete megfelel. A felnőtt már nem fog változni.
2014. jan. 25. 06:54
 9/9 Platypus ***** válasza:
100%

Lehet hogy én vagyok ízlésficamos, de szerintem a játszótéri "palotapincsik" inkább hasonlítanak tibeti spánielre, mint palotakutyára. Nyilván közük sincs a spánielhez, de a palotakutyaXakármi kevésbé szélsőséges valami nagyjából hasonlót eredményez. Ha már tibeti spánielszerű kutya kell, akkor én menhelyen/fajtamentőknél nézelődnék a felnőtt pincsik között. Egy keverék kölyöknél nem lehet kitalálni,pontosan milyen felnőtt lesz belőle, de a felnőttek között akadnak egészen hasonlóak.

Egyébként ezen az oldalon is volt már 1-2 olyan pincsitulaj, aki a vásárlás után kezdett el nézelődni, milyennek is kéne lennie egy palotakutyának, és rádöbbent hogy "tibeti spánielt" kapott helyette. Néhány jól sikerült keveréknél ennyire erős a hasonlóság.

2014. jan. 25. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!