Van egy 8 hónapos Kaukázusi kutyám. Semmi gond nem volt
vele, de egyik hétről a másikra nem engedi be a
családtagokat csak engem, képes a szüleimre is
rátámadni. Van valakinek ötlete hogy mit csináljak vele?
A kutyaiskolában nem a kiképzőnek kell szótfogadnia a kutyának, hanem neked! Ha meg a szüleid nem veled laknak csak bejárnak hozzád, akkor ők nem tartoznak a falkába, hiába rokonok.
2014. jan. 24. 17:48
Azt megkérdezhetem hogy merre laksz és melyik suliban voltál? Hogy hívták az "idomárt"?
2014. jan. 24. 17:51
Mégis csak volt gond vele eddig is!
Nagyon gyorsan vedd fel a TENYÉSZTŐVEL a kapcsolatot ,hogy segítsen. Sürgősen keress HÁZHOZ JÁRÓ kiképzőt, mert ezt először otthon kell rendbe tenni...kapcsolatát veled és a szüleiddel.
Sokan szeretik, ha tökös a kau, utcán támadjon...rohadtul nem ez a dolga egyébként!
Már három hónaposan le kellett volna fektetni vele az alapszabályokat!
Nagyon óvatos légy, csőre töltött fegyvered van!
Mit csinál, mikor a szüleidre "támad"?
2014. jan. 25. 14:50
14/20 A kérdező kommentje:
Dunaújváros környéki vagyok,azt vettem észre ,hogy a kau támadása szüleimre hangulatfüggő is,mert nappal bejöhetnek,szóval tudja hogy nem idegenek,még játszik is velük,de este mindenki csak a hátsó ajtón jöhet be rajtam kívül,másképp támad,meg az a baj,hogy ha engem meglát,még jobban támadja őket,padig nem egyszer jól megvertem már érte...
15/20 A kérdező kommentje:
Meg a suliban azt mondták,azért támad akkor amikor engem meglát,mert még kölyök,és én jelentem neki a biztonságot,de az akarat benne van,és nagy korában már magabiztosabb lesz,és akkor már gyilkolni fog....
Nézd... fél éve nálad van a kutya, semmit nem tudtál vele elérni, ha valami nem tetszik, megvered. Ebből ő annyit ért, hogy te nem vagy teljesen normális, vezetőnek pedig az idegi labilitásod miatt kb. annyira vagy alkalmas,mint egy kínai váza. Ha ez így megy tovább, valószínűleg tényleg komolyabb gondok lesznek a jövőben- de NEM a kutya hibájából. Keress fel egy házhoz járó kiképzőt.
2014. jan. 26. 11:59
Hiába ismeri őket, nem tartoznak a falkához. Este pedig a legtöbb kutya éberebb. Nem azt kell elvárni tőle, hogy imádjon mindenkit aki bejön! Ez egy kaukázusi, nem mindenkikutyuskája. Hanem az lenne a fontos hogy téged tiszteljen!
2014. jan. 26. 13:54
Az, hogy ha a kutya egyedül van a kertben és nem engedi be szüleidet, normális. Nem veletek élnek, nem falkatagok.
De ha ott vagy Te is, a kutyának kötelessége kussban figyelni, hiszen Te, mint vezér eldöntheted, ki jön be és mikor.
Ha ez nem működik, akkor kell sos cselekedned és szakembert felkeresni!
2014. jan. 26. 20:09
Ez nem játék! A kutyának és nektek is az lenne a legjobb, ha hozzáértő gazdát keresnétek neki! Nem akarlak megbántani, kérlek ne sértődj meg ezen... A kutyaiskolai kiképzők általában nem értenek a keleti típusú pásztorkutyákhoz, a kaukázusi pedig a legkeményebb közöttük. Ez egy egygazdás fajta, téged választott ki gazdájának, a többieket a családodban pedig a jelek szerint még eltűrni se igazán akarja. Neked kellett volna következetesen nevelned, hogy ne ez legyen a helyzet. Ha nem léptek, ebből tragédia lesz. A veréssel semmire nem mész egy kaukázusinál, ezt a fajtát egyszerűen nem lehet veréssel nevelni. Ha 8 hónaposan ilyen gondok vannak vele, mi lesz később? Nagyon kérlek, keress neki egy hozzáértő gazdát! Úgy gondolom, nem tenyésztőtől vetted, hiszen akkor már hozzá fordultál volna segítségért, aki azonnal visszavette volna tőletek a kutyát. Kérlek, nagyon kérlek, keress egy hozzáértőt, aki átveszi tőled a kutyát és jó helyen lesz nála, és válassz helyette olyan fajtát, amivel elbírtok!
2014. márc. 30. 15:30
Meg kell próbálni megfelelő helyre elajándékozni a kutyát , pl. vastelepre őrzőnek, ha ez nem megy, akkor komolyan megfontolandó az eutanázia, mielőtt még tragédia következne be.
A kaukázusi nem családi kutya!
2014. máj. 27. 22:01
Kapcsolódó kérdések: