Hogyan szoktattátok le kutyátokat az ürülék evéséről?
Már a fogkrém sem használ!
Ötletek???
Köszönöm a sok választ! Csak most van időm reagálni!
Tulajdonképpen egy ismerős keverék kutyáról van szó! (Nekem vizslám van, hála égnek sikerült neki megtanítanom...)
Az említett eb emberi székletet fogyaszt! A táplálással, itatással nincsen gond, lakásban tartott kutya, Acanát kap többnyire, plussz házi kosztot!
Egyszerűen nehezen kezelhető! Az észrevétel utáni fogkrém nem vált be, mert még a legmentolosabb is ízlett neki, így nem büntetés volt számára! Ezért kellenének még ötletek, kinek hogyan sikerült! A kutyák folyton el vannak engedve, így képtelenség állandóan odafigyelni rá, a hajléktalanok pedig előszeretettel használják a bokrokat...
Nagyon egyszerű.
Ahogy kakilt citromlevet öntesz rá.
Egyszer kétszer megcsinálod nagy ívben kerülni fogja az evését.
Szia.
Én írtam azt a hosszú választ, amiben Jan Fennelt is említettem. Gyanús volt, hogy nem saját ürüléket eszik, hanem másét, ezek szerint jól sejtettem.
Az a jó hírem, hogy az én kutyám is ilyen volt, mindig sz@rt evett, de le tudtam róla szoktatni.
Mint előzőleg is írtam, újra kell rendezni a rangsort, ne a kutya legyen a vezér. Ehhez ott a könyvről a link.
Másodszor, ne engedjétek a közelébe! Tudom, ez nagyon nehéz, főleg, mikor jó beszélgetés van, a kutyák játszanak stb., de jobb alternatívát nem tudom. Ha megy a bokorhoz garázdálkodni, hívd el onnan vagy szólj rá. Ha hívod magadhoz, akkor adj neki jutalomfalatot, amiért Téged választott, nem a bokrot! Persze ehhez fontos, hogy a kutya jól behívható legyen.
Én szimplán ennyit tettem és néhány hónap alatt sikerült. Nem mondom, van, hogy néha még menne bokrozni a kutyám, de olyankor elég csak szólnom, hogy fúj és odahívnom magamhoz és onnantól már nem megy vissza.
Ez egy szelíd módszer, ugyan nem érsz el egyik napról a másikra eredményt, csak néhány hét, esetleg néhány hónap alatt, attól függ, milyen jellem a kutya. Ha erős egyéniség, akkor lassabban megy. De nekünk bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!