Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen étrenden élnek legtováb...

Milyen étrenden élnek legtovább a kutyák?

Figyelt kérdés
2014. jan. 21. 21:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen, vannak olyan emberek, amit írtál, de a többségnél előbb vagy utóbb igenis visszaüt később a helytelen életmód. És itt mindenre gondolok: rossz kaja, mozgáshiány, stressz, cigi, alkohol stb.

Emberek milliói gyógyulnak ki úgy betegségekből, hogy elhagynak xy ételeket a táplálkozásukból és "tisztán" étkeznek mindenféle mesterséges adalékanyagok nélkül.

Én sem vagyok azóta beteg, amióta nagyon egészségesen táplálkozom, szóval lehet jönni kivételekkel, de a statisztika igenis azt mutatja, hogy azok lesznek először rákosok, cukorbetegek és kapnak szívinfarktust, akik nagy ívben tesznek ezekre. Az vagy amit megeszel.

A genetika is persze számít, de szerintem (és sok kutatóorvos szerint is) az életmód határozza meg elsősorban az egészségi állapotunkat.

2014. jan. 21. 22:32
 12/21 Akiteki ***** válasza:
Erre a kérdésre majd térjünk vissza 20 év múlva. A barf és társai mostanában kezdenek divatba jönni, semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle.
2014. jan. 21. 22:59
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem sok múlik a genetikán. Nem értek hozzá, sosem etettük "tudományosan" a kutyákat, egyformán voltak szeretve, családtagként, ha valami bajuk volt sosem halogattuk az állatorvost. Ezek mellett változó korokat éltek meg. Alsó kategóriás (300 Ft) nagy konzerv, száraztáp, köretként rizs, tészta, némi zöldség. Néha nassolás, ha hízásnak indultak volna visszafogtuk a kaját. Mozgás "kikapcsolódás" szinten. Most két kutyánk van, nyáron lesznek 16 és 18 évesek. Nincsenek rokoni kapcsolatban, tehát nem egy a genetikájuk.
2014. jan. 22. 06:04
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Erről nincsenek szerintem független tudományos adatok, statisztikák.

A genetika nagyon sokat számít, az számít bele a legnagyobb mértékben abba, meddig él egy akármilyen élőlény.

De nyilvánvalóan a genetikán kívül vannak egyéb szempontok, ott van pl az országok közötti átlagéletkor különbség, amely ezt bizonyítja. A táplálkozás az egyik ilyen.

Én Barf étrenddel etetek. Az emésztő szervrendszernek sok idő kell a változáshoz (mint ahogy az embernek gyűjtögető múltjából nagy szüksége van a rostokra, hiába van a sok finomított élelmiszer más x éve, neki akkor is a rost kell). De azért azt nem merném kijelenteni, hogy biztosan tovább fognak élni, mintha táppal etetném őket.

2014. jan. 22. 06:31
 15/21 anonim ***** válasza:
55%
azt gondolom, hogy a húsos etetés mindenféleképpen egészségesebb a kutya számára, mint a tápok.
2014. jan. 22. 06:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Logikusan az, ami a legközelebb van a természeteshez, tehát ha táp, akkor legyen nagyrészt húsból, ne gabonából, vagy ott a BARF meg a PREY, ami konkrétan nyers hús. Gyaníthatóan jobb, mint a pedigré, bár azon is éldegélnek el kutyák 20 évig, szóval tényleg nem csak ezen múlik.
2014. jan. 22. 08:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem volt még olyan magas az allergiás, rákos és egyéb betegségben szenvedő kutyák száma, mióta a tápos etetés bejött a képbe. Szerintem ez sok mindent elmond.

Én a nyers étrend mellett tettem le a voksom.

2014. jan. 22. 08:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
számold hozzá Alexandra a sziv, a pajzsmirigy betegségeket, és a szőrproblémákat is.
2014. jan. 22. 09:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Azért a tápok elterjedése szerintem nagyjából egybeesett azzal is, hogy a városok tele lettek autókkal, az is rengeteget ront az egészségen, sőt, szerintem talán többet is, végülis 24/7 szmogot lélegzik a kutya. Ezért nem laknék soha belvárosban, se kutyával, se anélkül.
2014. jan. 22. 09:14
 20/21 Akiteki ***** válasza:

A tápok elterjedése valóban összefügg a városiasodással. Nincs annyi maradék, mint amikor még magunk vágtuk a csirkét-disznót, stb. (mondjuk én nem, de a dédapám még igen) Régen a falusi portán azt kapták a kutyák, ami megmaradt, nem szereztek nekik külön élelmet.

20 éve tápozok, 14-15 évig éltek a kutyáim, ami egy teljesen átlagosnak mondható a fajtában. Majd összehasonlítjuk valakivel, aki viszont nem tápot etet azonos fajtával és akkor tudok biztosat mondani, hogy van-e valami összefüggés.

2014. jan. 22. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!