Ha "többgazdás" azaz több emberhez kötődő kutyát választok, akkor kizárt, hogy engem fog szeretni a legjobban?
nem fog megutálni ha neveled:) sőőőt neik lételemük, hogy legyen egy vezető, legyenek szabályok, tudják mihez igazodjanak...akkor érzik magukat biztonságban, szeretve.
mi az, hogy többgazdás? egy falkavezér van általában mindig:)
a kutyák nem szeret-nem szeret alapon működnek.
Tisztel-nem tisztel alapon...a falkavezért tiszteli nyilván a legjobban (ezt az emberek értelmezik csak "engem szeret jobban"-nak)
Nem azt mondtam,hogy nem kötődnek és nem is szeretnek.De a "engem jobban szeret" dolgokat,abból következteti ki az ember,hogy a kutya az ő parancsát teljesíti,vagy hogy hozzá odamegy hívásra.
Ez pedig a tisztelet-tekintély miatt alakul ki,nem a szó szerinti "engem jobban szeret" felfogásból.
Ha a kutya gazdija csak szabályokat állít,akkor annyi a szeretetnek. Én ezt tapasztaltam a saját kutyámmal. Nem nekem örült a legjobban, sőt, hacsak nem volt feladat sokszor le se tojt, hiába éreztem azt, hogy sokat foglalkozok vele, és hiába teljesítette azt, amit kérek. Rá kellett jönnöm, hogy az igazi foglalkozásnak része a játék, a közös tevékenységek, a hülyéskedések, és néha a szabályok lazítása. Nekünk ez után javult a kapcsolatunk, és most már mondhatom, hogy nem csak a falkavezére vagyok, hanem a leginkább szeretett embere is.
Más rokonokra alig hallgat, ehhez képest őket is körülugrálja, imádja, pedig nincs tisztelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!