Milyen fajta kutya? Husky, malamut, keverék?
Szibériai huskynak nézném,de abból létezik ilyen hosszú szőrű?Sok hasonlót láttam már.
Illetve ő:
Kicsit utánaolvastam. Ez a szőrtípus elő szokott fordulni a show vonalakban, viszont súlyos hibának számít. Mivel a jelleg recesszív, ezért fenn tud maradni az ellene irányuló szelekció mellett is, és néha váratlanul megjelenik az almokban.
A hosszú szőrt napi szinten ápolni kell, különben összecsomósodik, ami nem igazán illik egy szánhúzó kutya profiljába. Télen a hó beleragad, így rontja a bunda hőszigetelő képességét, ezért totálisan alkalmatlan szánhúzásra.
Viszont az embereknek tetszik, nagy kereslet van rá, ezért vannak, akik kifejezetten ilyen kutyákat tenyésztenek, minden negatívum ellenére.
Lehet fajtiszta szibériai husky. Előfordul az ilyen hosszú szőr, találkoztam már hasonlóval.
Urolsó, borzasztóan édes a kutyád!!!!!!:)
A huskynál létezik egy gén, ami hosszú szőrt eredményez. Ha két hordozó szülő összetalálkozik, akkor az alomban előfordulhatnak ilyen kölykök.
Nem csak hosszabb, hanem puhább is, nehezebb fésülni és a hó is beleragadhat, ezért nem kívánatos.
Köszönöm, gondold el akkor milyen aranyosan tud nézni amikor kaját szeretne, a kis kópé:) (aki a képet küldte az vagyok)
Valóban nagyon puha a szőre, főleg a füle mögött, ott a legpuhább, és igen, gubancolódik, de valahogy a is csak a füle mögött. Sokan hiszik, hogy minden nap fésülöm, pedig nem.És a hó is beletapad, ilyen kis golyókban ráfagy a szőrére. Na azokat tényleg nehéz leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!