Milyen fajta, esetleg keverék kutyát ajánlotok egy kezdő kutyásnak?
Figyelt kérdés
Sose volt még kutyám,kis korom óta arra vágyom mivel saját házam van már és megfelelő anyagi hátterem is van úgy gondoltam bele vágok!Panelban lakom tudom,hogy nem a legszerencsésebb de egy 17 éves álmom telyesülne be:)Kb napi 8órát tudok vele foglalkozni.Mindenképp valami kistesü nem túl sok bunda gondozást igénylő,könnyen tanítható kezdő kutyásnak valót keresek!2009. dec. 2. 17:57
11/22 anonim válasza:
Hát, ha menhelyre mész ott segítenek,de tutira azt szeretnéd majd hazavinni aki az édes kis szemeivel aranyosan rádnéz:)
De sztem mindenképp külyök kutyát vegyél,mert azt könnyen be tutod tanítani.és panelbe kis termetű kutya az ideális, ajánlani nemtok semmiet mert nekem nagytesűek vannak! Sok szerencsét a kutyataráshoz!!
12/22 A kérdező kommentje:
Köszi!majd átgondolom:)
2009. dec. 2. 20:04
13/22 anonim válasza:
olcsokutya.uw.hu
itt sokféle van:D
amúgy lehet az is h pl. kinézel egy fajtét és olyan keveréket a menhelyről..:D
de ha fajtatiszta akkor westie, yorki, tacsi :D
14/22 anonim válasza:
Én is a menhelyet ajánlom. El tudsz menni és ismerkedni a kutyákkal. A legtöbb menhelyen lehetőség van rá, hogy sétáltasd őket, így jobban meg tudsz velük ismerkedni. Az ott lévő önkéntesek pedig nagyon szakszerű és jó tanácsokkal tudnak segíteni abban, hogy jól válassz és a kutya is a neki megfelelő helyre kerüljön. Szerintem egy próbát megér!
15/22 anonim válasza:
saját tapasztalat:1éves foxi-tacsko kutyám van. aranyos kedves,de ösztönéböl adodoan makacs teremtés.ezért következetes nevelést igényel.
17/22 anonim válasza:
Én is a menhelyet ajánlom, ezer-meg ezer édes kis kutya lesz, degítesz is rajta, mert egy szeretere méltó gazdival lesz nem pedig egy ketrecben, bármi problémája lenne, neveléssel simán lehet korigálni. (A kis kutya nagyon hálás lesz) :)
Sok szerencsét!
18/22 A kérdező kommentje:
Köszi! Egy kérdés,ha a keverékek is telyesen jók akor,az emberek mér adnak ki több 10ezer ft-ot egy fajtatisztára mint,hogy a menhelyröl elhozzná ingyen és még segít is egy állaton?
2009. dec. 7. 20:05
19/22 anonim válasza:
Ezt én sem értem. Szerintem a keverék kutyák még jobbak is, mert azok egyediek. Nekem tetszik hogy megyek az utcán és nem találkozok 20 emberrel akinek ugyanolyan kutyája van mint nekem. Én keverék kutyát ajánlok neked. Nekem is az van és nagyon szeretem. :)
20/22 anonim válasza:
eredetileg ennek az volt a lényege, hogy egy-egy kutyafajtának speciális feladata volt. ezért értékük is nagyobb volt mint egy keverék házi kutyának. amikor még ezeket a kutyákat használták (tacsit kotorékozni, vizslát vadászni, komondort, kuvaszt a nyájat őrizni, pulit, pumit, mudit terelni, stb stb stb...) akkor hírnevet szereztek maguknak ezek a fajok. ugyanakkor a feladataik megszűntek, a tenyésztésnél már nem a tehetség volt a szempont így "elkorcsosultak". ma már nincs jelentősége a fajoknak. a menhelyi keverék-kutyák sokkal hálásabbak a gazdijuknak, tudják nagyon jól hogy honnan kerültek hozzá, és ezért nagyon szeretni fogják az új gazdit. a kölyök kutyával csak annyi a gond hogy kicsit "zsákbamacska" jellegű a dolog, hiszen nem tudhatja az ember mi lesz belőle (kicsi, nagy ilyesmik). de az otthonban lévő gondozók erre is egész jó közelítést tudnak adni. és szerintem a keverékek sokkal szebbek. huh ez jó hosszú lett... bocsi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!