Szerintetek ez jó ötlet? (lent)
Én nem vagyok "hozzáértő", de úgy vettem észre, hogy az idős kutyák többsége nem örül a körülötte ökörködő kölyöknek. Az öregség azzal jár, hogy fáj itt, fáj ott, nehéz felkelni, mozogni, ilyenkor a kutya inkább kíméli magát, nem szereti, ha a fején ugrálnak. A sérült, fájdalmat érző kutyák is inkább távol tartják maguktól a többit.
Vagy "megfiatalodik" tőle átmenetileg, vagy még ha szeretne is foglalkozni vele, az öregséggel járó gondok visszatartják és inkább a terhére lesz a kicsi. Persze ha le tudjátok foglalni a kölyköt és az öreg is megkapja a maga nyugodalmát, akkor nem hiszem, hogy baj lenne belőle.
Én nem csesztetném már ezzel szegényt. Az öregek, pláne ha rozogák is, sokszor nem viselik jól a kölyköket, nagyon izgágák nekik, pattognak, pörögnek, zaklatják őket, sok velük a meló, szóval tömény szívás, nem hiszem, hogy jót tenne neki. Addig kellett volna erre gondolni, pláne nagytestű kutyánál, amíg még bírja a gyűrődést, mondjuk 6-7 évvel ezelőtt, mert már a 15 év is elég szürreális egy ekkora testű kutyánál.
Az idősebbik kutyám 10 éves, egy éve hoztam mellé egy kamaszt, és hát az első fél év sokminden volt, csak nem idilli, pedig ő még mozgékony és teljesen egészséges, szóval fizikailag nem volt fárasztó a kicsi, csak szellemileg.
Esetleg úgy tudom ezt elképzelni, ha nem hagyod őket felügyelet nélkül együtt, és mindig figyelsz, hogy a kicsi ne vigye túlzásba a pörgést. De nagyon oda kell figyelni, mert ha teszemazt él még egy évet az öreg, és addig elkezd kamaszodni a kicsi, abból csúnya elnyomásos balhék lehetnek. Szóval nagyon át kell ezt gondolni, mindenképpen védeni az öreget, ne idegeskedéssel töltse az utolsó hónapjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!