Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amstaff a családba?

Body-Builder kérdése:

Amstaff a családba?

Figyelt kérdés

Sziasztok arra lennék kiváncsi hogy az amstaff az mennyire való családba gyerekek közé?Ha veszek egy kiskutyat és én nevelem mire figyeljek hogy inkabb vedelmezze a csaladot mint hogy támadja? Haveromnak van es nagyon családbarat. először mentem náluk és nagy örömmel fogadott ez mindegyikre jellemző?

válaszotokat előre is köszönöm! :-)

2014. jan. 17. 22:04
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
regel 7 orakkor elhoztam.Van ket bichon bolognese kutyaja anyamnak egyaltalan nem foglalkozik veluk es kb 30 percet ugral utana lehiggad.csak baratkozik velük.De az ezeknel Normalis h sokat akarnak enni? csak mert amint meg edte az övet meg a masik ket kutya kajajahoz is oda szemetkedik.....
2014. jan. 18. 09:27
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

az enyemek is mrgpusztulnak a kajaert, de ha kiszorom a tapot, mondom nem vagy maradsz vagy ujjal jelzek akkor nem megy oda, o is hyperactiv, meg fekve is fut a labaival, egy jo seta/futas, jacci utan viszont szepen lefexik!

en menhelyre jarast is jonak tartom, beszelni, tanulni szakertotol, meg meg jot is teszel ha segitesz.

2014. jan. 18. 11:18
 13/26 anonim ***** válasza:
22%

Az ilyen fajták zabálósak,igen.Sokszor azért is elvesznek kaját másik kutya elől,hogy a dominanciájukat kifejezzék.Náluk már kicsi korban előjönnek az erre irányuló próbálkozások.

Veled is be fog próbálkozni,de nagy eséllyel nem fogod észrevenni,csak mikor már pl.rád morog.Ennek megelőzésére kell a kutyaiskola minél előbb(kutyaovi!!!!)hogy mire kamaszodik,megtanuld a jeleket.

2014. jan. 18. 12:47
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Látom,te is gyarapítod a sz.ar helyről elhozott kétes eredetű kutyák táborát.

Ezek után azon se csodálkozz,ha 1 év alatt 200-300 ezret költesz a dokira,és a kutya nem fogad neked szót.

Nem értesz a kutyákhoz,és a gyerekek mellé bevállaltál egy kétes eredetű kölyköt,akinek még a legelső jelzéseivel sem vagy tisztában.

Gondolom gyúrni nem úgy kezdtél el,hogy lementél a terembe és ész nélkül végigmentél mindenen,meg beszedtél minden szteroidot...

Gondolom először olvastál róla,mi is ez hogy kell csinálni stb.

Egy kutya beszerzése előtt,aki 15 évig veletek lesz,annál miért nem olvasol előtte és tájékozódsz??

Amint megvannak az oltások,irány a kutyaovi majd kutyaiskola,mert nagy bajok lesznek.És nem a kutya miatt,miattad...mert felkészületlenül vállaltál egy olyan kutyát,amihez éves tapasztalat kellene...

2014. jan. 18. 12:51
 15/26 anonim ***** válasza:
28%

kosz a 0 t nyomorekok, igazatok van, amelyik kutya menhelyre kerul, v nem tk s, nem erdemel semmit!

es a menhelyre kijaro, kutyasulis oktato is 0, es biztos rosszat tesz, ha a kutyad mellett 1 szegeny menhelyivel is foglalkozol...

2014. jan. 18. 13:00
 16/26 Firestorm ***** válasza:

Féreghajtás nem ártana neki.

A mienk addig volt ilyen zabagép,míg teljesen ki nem irtottuk a férgeket belőle,utána mikor megette a saját porcióját nem ment oda a másik kutyánkhoz belezabálni az ő kajájába.

Mellesleg érdemes lenne neki megtanítani,hogy a másik kutya kajájába ne zabáljon bele,meg kell tanítani neki kik állnak felette.A sorrendet fel kell állítani.

Én úgy tanítottam az enyémnek,hogy mikor adtam az öreg yorkinak kaját szépen oda vittem 1 méterre a yorkihoz,aki evett és nem engedtem oda,majd mikor végzett a kicsi akkor raktam pár darab ételt a yorki táljába,mintha ő hagyta volna ott,ezzel is azt lehet megerősíteni a kölyökben,hogy a másik kutya felette áll.Természetesen a legfontosabb,hogy TE vagy a falkavezér és nem Ő.De egy sorrend felállítás nem árt.

2014. jan. 18. 13:38
 17/26 A kérdező kommentje:
Nos eloszor nyomtak nekem kennelbol mert azok a jok nos ezt a kutyat havertol hoztam megsincsen vele gond viszem futni. 3x feteghajtva volt a haveromnal.ja ds sztem mert nem kennelbol van ez is meg erdemli a szeretet!a kutyus nagyon halgat ram es a csaladtagokra is azt mondom neki h nem szabad elmegy onnan a masik kutyusok kajajat se eszi meg mar hala az utolso kommentelonek.Egyebkent akik kennelt mondtak h majd ez a kutya rossz lessz sok penzt kell ra kolteni....ennek a szulei fajtiszta torzskonyves staffik.akkor ez azert rossz es azert kellesz rakolteni sokat mert nem kennelbol van? vegulis sztem ilyen emberek vegett van sok kutyus az utcan mert az olcsot nem becsulitek mikor ugyan olyan kutya mint pl aki menhelyen van!Az a kutya nem tehet rola hogy oda kerult mert a gazdajuk szar alak.Akkor ezzel azt mondjatok h tegyuk fel van egy amstaff parom lefial a szuka akkor azok mind egytol egyig szar kutyak!Na baratom akkor aruld el h miert rosz?varom a valaszokat a kenneles dologra.Csak mert elege el ijesztetek ettol a kiskutyatol meg is nyugodt ido kozonkent hiper aktiv elviszem futni haza jon vegig megy a csaladon mindenkit meg nyal es lefekszik aludni!!
2014. jan. 19. 09:04
 18/26 anonim ***** válasza:
66%

Nem jut el a lényeg az agyadig.

A kedves haverod,akitől a kutyát hoztad,az csak hasra ütésre összerak 2 kutyát.Nem nézi a genetikai hátteret,nem viszi el orvosokhoz és kiállításra sem,ahol megmondják DRÁGA VIZSGÁLATOK UTÁN,hogy egyáltalán ALKALMAS-E az a két kutya,akitől kölyköket akar,arra,hogy EGÉSZSÉGES kölyköket hozzanak a világra.Nem ütközik-e a genetikájuk,vagy épp nem a hibás géneket erősítik-e egymásban.

Ilyenkor szokott előfordul az amstaffoknál magas százalékban,hogy ránézésre kölyökként makk egészséges,majd 2-3-4 éves korára nem tud járni,vagy mindenre allergiás,vagy épp begyullad neki ez-az...Vagy szívbeteg lesz,vagy bármi.

Ez pedig azért fordul elő,mert a kedves gazda,nem végezte el a KÖTELEZŐ előszűréseket,ahol orvosilag igazolják,hogy márpedig a szülők makk egészségesek.

Nem kézrátétellel meg nem ránézésre,hanem vérteszttel és szakértői vizsgálatokkal,amiket meg kell fizetni.

Fajtatiszta kutyának (nem fajtiszta,hanem fajtatiszta) pedig azt nevezzük,akihez adnak törzskönyvet,így bizonyíthatóan 4 generációig,hogy csak 1 fajtából tevődik össze.

Továbbá,az általad említett "kenneles" emberek,GARANCIÁT vállalnak a kutya egészségére,SZERZŐDÉST kötnek veled,SZÁMLÁT adnak a vásárlásról és bármiben segítenek,ha elakadsz.

Későbbiekben,ha valamilyen oknál fogva,nem tudnád ellátni a kutyát,vagy költöznötök kellene és nem tudnád magaddal vinni,akkor pedig ő visszavásárolja tőled,hogy ne kerüljön menhelyre,meg utcára meg ne altassák el.

Nem ad el idegbeteg kutyát,amelyik kutya pedig eltér a standardben megadottaktól,azt csakis ivartalanítási kötelezettséggel adja el,hogy több beteges kutya ne szülessen.

A menhelyeken meg utcákon pont az olyanok miatt vannak a kutyák,mint a haverod.Se garancia,se szerződés semmi...csak minél több legyen,meg minél több pénz legyen belőle, 3 év múlva azt se tudja merre vannak a kutyái...És az ilyen emberektől hozott kutyák 80%-a köt ki a sintértelepen,menhelyen vagy kerül viadalos kezekbe.Mert a gazda sz.arik rá,hogy hova kerül a kutya,csak a pénz érdekli!!!!

2014. jan. 19. 18:26
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként 1,5 éves kora előtt,tilos futtatni a kutyákat.Több kárt csinál,mint hasznot.

És nem tudom miért 2 napból következtetsz....nem kölyökként lesz gond vele,hanem mire felnő,mivel süt rólad,hogy nem értetek a kutyákhoz és erre beválasztottatok egy elég makacs tapasztalt embert igénylő kutyát,akit ráadásul valami szaporított ismerőstől hoztál.

Itt a kutyások zöme fogadott már be és rehabilitált problémás kutyákat,és nagyon jól látjuk és tudjuk,hogy kb. 90%-ban így kezdődtek az összes kutyánál...

Elkerült egy családhoz,ahol senki nem értett hozzá,és a jelleméből fakadóan az emberek fejére nőtt,aztán az ember elkönyvelte kezelhetetlennek,bezárta a kert végébe egy ketrecbe,sose engedte ki,majd csodálkozott hogy a kutya megbolondult.

Nem a kutya hibája,hanem a hozzá nem értő emberé.

Erre jön még rá az előzmény,hogy nem olyan embertől és nem olyan szülőktől származik,akik konyítanak valamit a tenyésztéshez,a szülők meg lehet nem is alkalmasak a tenyésztésre.

De ugye ez mind pénzbe kerül,arra mindenki sz.arik...A lehető legkisebb befektetéssel akar a lehető legnagyobb hasznot húzni a kutyán.

És ezt mindig a kutya szívja meg.

2014. jan. 19. 18:34
 20/26 A kérdező kommentje:
Ez egy gyonyoru kutya.Es nem volt szivem ott hagyni ha kell akkor koltok ra!Jaratom kutya iskolaba.Egyebkent meg az annya is apja is törzskönyves!
2014. jan. 19. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!