Egy kaukázusi juhászkutyának mennyi idős korig lehet napi 2-3 rendszerességgel kaját adni? 1-1,5?
Fél éves kaukázusim van, minden nap kap legalább 2 kupa (kb 500g) tápot,maradékot és csirkefarhátot(azt nem midnen nap).
Szépen fejlődik,de még mit lehetne adni neki,hogy jól fejlődjön? Köszönöm
Teljesen felesleges, kb. fél éves kora után bőven elég neki 1x kapni.
Ráadásul az 500gramm táp, ráadásul 2x nekem nagyon soknak tűnik. Főleg úgy, hogy még kap mellé ezt+azt. Nem tudom mennyi idős mondjuk, de ha fél évesnél fiatalabb, akkor a napi 500gramm tűnik inkább reálisnak, persze ez tápfüggő.
Az mindenesetre biztos, hogy ha túlnyomod a kutyát, akkor azzal nagyon sokat ártasz egy óriástestű fajtának, mert túl gyorsan fog nőni, túl nagy lesz hirtelen a tömege úgy, hogy a csontjai még nem fogják elbírni.
Nyugodtan etesd élete végéig napi kétszer, hiszen ő is hajlamos a gyomorcsavarodásra!
Ha nem sovány, akkor nincs szüksége semmire, arra kell figyelni, hogy kövér ne legyen, mert megterhelheti az ízületeit, csontjait, hiszen még bőven fejlődik. Fél éves elmúlt, szóval már elég neki a napi két etetés.
Egyébként nem árt jó minőségű táppal etetni (a josera nekünk bevált nagytestű kutyánál), illetve ha adsz neki húst, akkor egy kis túró is mehet neki, hogy a kalcium-foszfor arány ne boruljon fel.
2-es vagyok.
Esetleg egy kis ízületvédőt (cápaporc tablettát, vagy zöldkagyló kivonatot) nem árt neki adni.
2-es vagyok megint.
Csonterősítőnél vigyázni kell, hogy lehetőleg ne legyen benne foszfor, mert az megnyomhatja nagyon a növekedését, és akkor megterhelheti az ízületeit, csontjait a hirtelen növekedés! Szóval én inkább túrót adnék még neki kb. heti egyszer, illetve zöldkagylót, vagy cápaporcot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!