Mi történik ha a kutya fial?
Szeretnék egy kis felvilágosítást kapni ugyanis van 2 kutyánk és szeretnénk kiskutyákat szóval a legközelebbi tüzelésnél figyelünk... Jobban mondva én nem szeretnék kiskutyákat de csak azért mert félek.. Szeretem a kutyáim és nem szeretném ha "szenvednének" vagyis nem tudom mennyire fájhat vajon neki ha fial? Félek a következményektől pl mire kell oda figyelni mig még nem fial?! Vagy agresszív a kutya vemhesen? Elég domináns kutya volt hogy már bántotta a másikat de amúgy jól megvannak nincs gond. Esetleg ha meglesznek a kiskutyák akkor féltheti a kölykeit és bánthatja a másik kutyát ha a közelébe megy? Vagy mivan ha éjszaka fial ahogy általában a kutyák és nem vesszük észre ha gond van? Honnan tudjuk hogy megvan az összes kiskutya és nem-e maradt benne? Stb. dolgokra vagyok kíváncsi.
Köszönöm a válaszokat előre is, bocsánat ha buták a kérdések jó lenne ha valaki felvilágosítana akinek volt már része ilyesmiben, valaki aki tapasztaltabb. :)
inkább ivartalanítsátok.
ivarosságal járó betegségek: álvemhesség, emlőgyulladás (súlyos betegség) méh és emlő daganat fokozott veszélye (amit minden ellés növel)
herpesz és egyéb nemibetegségek (ezért kellenek a szűrések pároztatás előtt)
ellési komplikációk, melyek halálosak is lehetnek, ha nem jut idejében orvoshoz pl elakad a kiskutya a szülőcsatornában, halott kiskutya bent ragad, vérfertőzés, stb stb
és ahogy az embernél ugy a kutyánál is bizony fáj az ellés.
egyébb komplikációk itt:
Miért akarsz szaporítani? Mit csinálsz kölykökkel? Inkább ne...
De hogy a kérésre is válaszoljak: papám vadász volt és volt egy nagyon jó szukája, remek ösztönökkel. Attól volt pár alomnyi kutyánk, persze vadászkutyával lett pároztatva az is. Volt amikor 7 kölyök született. Általában 3-5nek mindig volt gazdája, egyet meg megtartottunk mi. A többit viszont vízbe fojtották (20 éve falun ez volt a szokás).
Elléskor a szuka elbújt mindig a kazal alá, és kb egy hétig csak akkor láttuk, ha enni jött ki. Amúgy 7-8 napig nem bolygattuk őket. Mindig minden rendben ment.
"Egy szóval nem mondtam hogy összeveri a másikat csak hogy domináns fajta és csak a saját fajtáját tűri meg, szóval más kutya nincs is a közelébe."
Mondd nyugodtan, hogy nem tudod megnevelni, inkább elszigeteled a világtól, nem szégyen az... asszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!