A mini kutyák agresszívabbak?
Sziasztok! Azt hallottam hogy az ilyen kisméretű (törpe) kutyák agresszívabbak . Gondolok én itt az olyanokra mint, mini yorki, westie, csivava, bishon...stb. Ez valóban így van?
Köszönöm
nincs olyan hogy mini yorki és társai..
azok csak szaporított kutyák akiknek ezer meg egy egészség ügyi gondjaik lehetnek, az idegi problémákat is beleértve.
ettől persze még egy egészséges kistestű kutya is lehet félelem agressziós, ha a kedves gazdi elbassza a nevelést.. (rossz szocializáció, meglát egy kutyát szembe jöni és már kapja is fel a pici babucikáját... stb)
Az előttem szólók mindent leírtak és maximálisan igazuk van! Nekem csivavám van, szintén rózsaszín kabáttal. Se nem agresszív, se nem neveletlen, az embereket szereti, a kutyákat játékra hívja és szépen játszik, ha eszek nem kunyerál, mert tudja nem szabad, ha hazaérek nem ugrál, megvárja míg leveszem a kabátom, a cipőm.
A gazdákkal van a probléma, nem a kis méretű kutyákkal.
Ha egy német juhászt ugyanúgy kezelnének, mint azt a csivavát, akit cukorbabaként kezel a gazdája az a német juhász pont olyan hülye lenne. Csak nyilván egy nj-szal ezt senki nem csinálja meg, mert a nj nem vicces ha morog és nem cuki ha felugrál :)
Ugyanolyanok, mint bármilyen más kutya, csak sok gazdi azt gondolja, hogy kicsi és cuki, felesleges nevelni.
Nekem is yorkim van, kutyasulit végeztem vele. Hihetetlenül okos, és szófogadó, nem agresszív egyáltalán. Az embereket (főleg a gyerekeket) nagyon szereti, még soha nem volt más kutyával konfliktusa, bármilyen nemű kutyához nyugodt szívvel odaengedem, eszembe nem jut felvenni.
Tegnap egy erdőben sétáltunk, és jött velünk szembe 2 komondor. Gazdival voltak, de póráz nélkül, amikor meglátták a kutyámat elkezdtek rohanni felénk. Gondoltam, ha a gazdijuk nem aggódik, csak nem lesz baj. Na ettől egy picit megilletődött a kutyám, de ez talán érthető. Két 60 kilós kutya rohan egy 4 kilós felé...de nem ugatott, nem volt agresszív velük sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!