Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tüzel? Mit csináljak, vagy ne...

Tüzel? Mit csináljak, vagy ne csináljak?

Figyelt kérdés
Barátom törpe uszkárja, naon sokat "vinnyog" az elmúlt pár hétben...semmi nem jó neki és állandóan nyalja magát, ha jól láttam meg is van neki dagadva a nemi szerve, de vérfoltokat nem hagy maga után...most akkor tüzel, vagy mi van? Esetleg vmi tipp, hogy mi a jó neki ilyenkor és mi nem?
2009. dec. 2. 12:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Tüzel. Viselkedjetek vele úgy mint máskor. Ha a tüzelés elmúlik, akkor nézzétek, hogy nem lesz-e álvemhes.

Ivartalanítás?

2009. dec. 2. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázzatok, nehogy elkapja egy kankutya. Mást nem nagyon kell csinálni. Ha nem tenyészállat (és ha a kérdésből jól sejtem, nem az), akkor érdemes ivartalaníttatni.

Nekem is szuka kutyusom van, hét hónaposan átesett a műtéten, így megúsztuk a tüzeléssel járó kellemetlenségeket. Én azt hiszem, jól döntöttünk.

2009. dec. 2. 12:25
 3/10 A kérdező kommentje:
13éves...szal sztem már nem kell ivartalanítani, ahhoz már öreg sztem...am szoba kutya, szal szoktuk fürdetni...nemtom ez mennyire lenne most jó neki...
2009. dec. 2. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
hogy kapcsolodik össze a fürdetés meg a tüzelés? és ha 13éves akkor meg tüzelt már egy párszor nem? nem értem a kérdést:((((
2009. dec. 2. 12:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha 13 éves akkor eddig is tüzelt nem? Akkor most mi a változás? Ha másképp viselkedik, akkor vigyétek orvoshoz, mert akkor valami nem stimmel.

Ilyen korban még nagyobb a gyennyes méhgyulladás veszélye (ezért nem ártott volna ivartalanítani), ha most kapja meg és most kell műteni, akkor az már súlyosabb műtét mint fiatalon lett volna. Figyeljétek, ha bármi nem stimmel, akkor irány az orvos!

2009. dec. 2. 12:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát mert félek, hogy a sampon esetleg irritálná neki...1ébként igen biztos tüzelt már sokat, de nem az én kutyám...én csak egy éve lakom itt azóta ez a második, viszont most olyan más...meg az előzőnél nem volt neki megdagadva és nem nyüszített eddig...az meg hogy nem lett ivírtalanítva nem az én hibám...
2009. dec. 2. 16:06
 7/10 anonim ***** válasza:
13 éves a kutya és ebben a 13 évben most vettétek észre, hogy tüzel????? Ez most komoly? Csoda, hogy nem ugrottak rá a kanok és nem lett vemhes.
2009. dec. 2. 17:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Sirnia nem kéne.

Ha nagyon más mint máskor, akkor hyvd ki az orvost.

Biztos, hogy meg van dagadva a pérája és nem előreesve a méhe?

Mennyi az az elmúlt pár hét? A tüzelés max. 3 hét, lehet gennyes méhgyulladása is. És lehet álvemhes is. Inkább nézze meg az orvos. Egy 13 éves kutyánál már jobb az óvatosság.

2009. dec. 2. 17:32
 9/10 A kérdező kommentje:
17:29-es...örülök, hogy te ilyen rohadt okos vagy...biztos észre vették...olvass már mielőtt parszt vagy...mióta ott lakom ez a második, hogy tüzel és az elsőnél nem voltak ilyenek...
2009. dec. 3. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Ej-ej nyugi már! Jó másra fogni és terelni...Ti kutyátok. Csak vegyél már vissza, mert magadat minősíted és mindenki magából indul ki! ;)
2009. dec. 4. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!