Tüzel? Mit csináljak, vagy ne csináljak?
Tüzel. Viselkedjetek vele úgy mint máskor. Ha a tüzelés elmúlik, akkor nézzétek, hogy nem lesz-e álvemhes.
Ivartalanítás?
Vigyázzatok, nehogy elkapja egy kankutya. Mást nem nagyon kell csinálni. Ha nem tenyészállat (és ha a kérdésből jól sejtem, nem az), akkor érdemes ivartalaníttatni.
Nekem is szuka kutyusom van, hét hónaposan átesett a műtéten, így megúsztuk a tüzeléssel járó kellemetlenségeket. Én azt hiszem, jól döntöttünk.
Ha 13 éves akkor eddig is tüzelt nem? Akkor most mi a változás? Ha másképp viselkedik, akkor vigyétek orvoshoz, mert akkor valami nem stimmel.
Ilyen korban még nagyobb a gyennyes méhgyulladás veszélye (ezért nem ártott volna ivartalanítani), ha most kapja meg és most kell műteni, akkor az már súlyosabb műtét mint fiatalon lett volna. Figyeljétek, ha bármi nem stimmel, akkor irány az orvos!
Sirnia nem kéne.
Ha nagyon más mint máskor, akkor hyvd ki az orvost.
Biztos, hogy meg van dagadva a pérája és nem előreesve a méhe?
Mennyi az az elmúlt pár hét? A tüzelés max. 3 hét, lehet gennyes méhgyulladása is. És lehet álvemhes is. Inkább nézze meg az orvos. Egy 13 éves kutyánál már jobb az óvatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!