A kutyám már lassan két napja nem ürít?!
mennyi idős?
mekkora termetű?
mit eszik?
szardínia-tej nem igazán ajánlatos, inkább paraffin olaj, de lehet, hogy bélelzáródása van, ezért inkább ne késlekedj és vidd orvoshoz.
2-3 dl paraffin olaj fecskendővel nyugodtan belenyomhatod a szájába, csak ne köpködje ki.
ha sok csontot kapott, az is okozhat dugulást, de lehet, hogy valami idegen anyag akadt el benne, amit egy sima UH ki tud szűrni.
nagy fájdalommal jár, ha nem tud üríteni, ezért ne késlekedj.
Igen, gyógyszertárban kapod, és tán 10 ml 200Ft.
De, én a helyedben először dokihoz mennék el vele, nézze meg, mondjon okosat. Ez nem játék, nekünk annó, 99'ben egy amerikai bulldogunk volt, ugyan így kinti kutya, mi se vettük észre, hogy baj van, mert a másik kutya ugyan úgy ürített, szóval láttuk a kakikat a kertben, és mire dokihoz jutottunk vele begyulladtak a belei, nem lehetett műteni. Minden nap kellett menni beöntésre, szegény kutya előről, hátulról kapta az olajat,A doki benyúlt a végbelébe, és az se segített, és 16 nap szenvedés után a doki azt mondta, hogy ennyi. Nagyon sajnálom, hogy nem vettük észre idejében, bár én akkor még 8 éves voltam,de nagyon megmaradt bennem az, hogy szegény kutya min ment keresztül.
Szóval, egy szó, mint száz, ha nem akarsz úgy járni, mint mi akkor első utad a dokihoz vigyen.
Előbb próbáld az olajat,de ha holnapra se ürít mindenképp el kell vinnetek,mert az ürülék elkezd felszívódni a testében és szimplán lemérgezi magát belülről.Ebbe pedig napok alatt belehal.
Próbáld az olajat adni neki,de ne várj nagy csodát.
Barátnőmék kutyusa 3 napig nem ürített, a végén én jártam át minden nap 3x kikaparni a kutyából az ürüléket.Kézzel...Nem volt pénzük orvoshoz vinni,az 5. napon elpusztult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!