Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki hogyan neveli/nevelte...

Ki hogyan neveli/nevelte kaukázusi kutyáját? Hogyan dőlt el, hogy ki lett a "falkavezér"? Minden olyan kaukázusi megtámadja a gazdáját, amelyik falkavezérnek hiszi magát?

Figyelt kérdés

Egyáltalán...HOGYAN, MILYEN módszerrel lehet jól(!) nevelni a kaukázusit?

Amit ezen a linken ir, használható a kau. kutyusnál is?

[link]

#nevelés #falkavezér #kaukázusi kutya
2014. jan. 16. 00:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Mire hazaértünk, ott várt minket. Behivtuk, majd másnap reggelig láncra tettük, leszidtuk, és aznap már nem szóltunkhozzá, nem simiztük. Csaka vacsit kapta meg."

Ez mondjuk egy kifejezetten rossz húzás volt. Gyakorlatilag megbüntettétek azért, mert hazajött. A kutya csak azt érti, hogy x dolgot tettem--> y dolog történt. Azt nem, hogy x dolgot tettem, aztán z dolgot tettem, majd y dolog történt x miatt. Érthetően tehát a kutya ezt értette: hazajöttem, ezért láncra tettek. Szerencsére nem sült el rosszul, de könnyen megtörténhetett volna, hogy csak rosszabb lesz a helyzet. Azért én egy könyvet elolvasnék a helyetekben, hogy megértsétek, mit miért csinál a kutya. Aztán úgyis a ti dolgotok, hogy mit alkalmaztok belőle. Mert lehet, hogy ösztönösen jól nevelitek a kutyákat, de mindig jöhet olyan probléma, amit már ösztönből nem lehet megoldani.

2014. jan. 19. 21:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Ma az esti sétán láttam, hogy a túlsó járdán egy őrjöngő kaukázusival bírkózott a gazdája. Egyszerűen hörgött, üvöltött az az agyatlan vadállat, a gazdája bármit mondott, fütyült rá. Az enyém (közepes termetű labi keverék) se hagyta annyiban a dolgot, megugatta, de amikor rászóltam, hogy Hagyd, befejezte. Nem őrjöngött, mert meglátott egy másik kutyát a túlsó járdán.
2014. jan. 19. 22:03
 13/15 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy jól szocializált legyen. Sokat vidd emberek és más állatok közé. Ha rosszat csinál, szidd meg (ne verd), de azonnal, mert fél perc múlva már nem fogja tudni miért is kapott ki. Azonban a jó viselkedést dicsérettel, egy finom falttal jutalmazd. Amit nem szabad, az soha ne legyen szabad, bármilyen aranyos kicsinek. Javaslom nézd meg "A csodálatos kutyadoki" c. sorozat pár részét. Nagyon sokat lehet tanulni belőle.
2014. jan. 20. 08:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Még valami: Ha fél, ne vigasztald, ne simogasd. Kutyáéknál azt jelentené, hogy dicséretet kapott azért, mert félt.
2014. jan. 20. 08:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia! írtak neked sok okosat és sok sületlenséget is, majd szemezgetsz. Amit tapasztalatból tudok segíteni: a kau kemény kutya és nagyon jó, hogy így van. A jellemét hagyd kibontakozni, mert csak akkor ismeheted meg milyenek is valójában. Az ivartalanítás abszolút piros pont.

Náluk a következetes nevélés a kulcsszó és a kemény kéz. Itt most nem agresszióra utalok, hanem a szigorúságra.

Hatalmas a mozgásigényük, ezért minél több mozgás=nyugodt kutya.

Nem kell neki sem külön örző-védő oktatás, sem vadítás. Ezek nélkül is tudja egy jó kau a dolgát.

A kutyasuli jó kérdés. Okosan válassz, mert neki nem minden suli való.

Mindenre képesek ők, de sokszor a tanítással rossz irányba viszik a jellemét. Nagyon divat ma az uniformizálódás a kutyanevelésben, tartásban. Ami jó lenne, ha egyetlen fajta lenne csak, de több van, többféle habitussal, igénnyel.

A végére szerintem egy jó kau ilyen. Ő egy legenda volt, legendás kapcsolatban a gazdájával:

http://www.youtube.com/watch?v=msyHC6f4rK0

Nem tud mindenki ilyet elérni vele, ez biztos. De ha legalább erre törekszünk, talán kevesebb lesz az ölbekutya jellemű hígf*s kau.

Sok sikert! Még csak 5 hónapos. Sok mindent elérhettek még.

2014. jan. 20. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!