Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyetem alatt két kutyával?

Egyetem alatt két kutyával?

Figyelt kérdés
Jelenleg van egy jól nevelt 3 éves shih tzum és szeretnék neki egy társat.Idén érettségizek,és aggódok,hogy az egyetem mellett lesz-e elég időm rájuk.A lakás megoldva,és nem orvosira megyek majd.:) Persze az én szakon sem lesz egy sétagalopp.Ti bevállalnátok a helyemben?
2014. jan. 15. 17:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az első évbe szerintem semmiképp. Általában az a két félév a leghúzósabb, előszeretettel szórják ki a hallgatókat. Én ezt a két félévet még megvárnám, egy év nem olyan sok idő, addig belerázódsz az egyetemi kultuszba.
2014. jan. 15. 17:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Végigcsináltam az egyetemet 1 kutyával,de nekem még költöznöm is kellett vele albérletbe és olyan albérletet találni,ahova egyáltalán lehet vinni egy "harcinak" kikiáltott kutyát...(amstaff)

Nagy nehezen találtam,az első 2 félév borzalmas volt,semmire nem volt időm,csak a kutya meg a tanulás...Jól gondold meg,ha nincs segítséged,akkor szinte lehetetlen.

Nekem párom sokat segített,a kutyát sokszor elvitte,hogy tudjak tanulni.

2014. jan. 15. 18:25
 3/16 anonim ***** válasza:
Szakja válogatja, nekem az első évem volt egyszerű, utána lett egyre nehezebb, reggel 8-tól este 6-ig elég sokszor bent voltam. Szerintem is várj egy évet, nézd meg, hogy milyen az egyetem és egy kutya.
2014. jan. 15. 18:45
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Ugyan már, ilyen alapon sose lehetne az embernek kutyája. Szertintem túl van ragozva ez az egész. Mi nem 2 kutya mellett jártunk iskolába, hanem egy egész farm mellett... Nekem spec. 3 kutyám meg 1 macskám van, nem látom, hogy ez miben lenne nehéz csak azért mert tanulok. Utána az lesz, hogy kezdi a karrierjét sokat dolgozik, aztán gyereke lesz, aztán unoka, aztán öreg lesz stb. Valami akadály mindig van.
2014. jan. 15. 19:07
 5/16 anonim ***** válasza:

Meg lehet oldani, de ez a személyen múlik. Meg néha az intézményen, ritka szar órarendeket lehet összeállítani. Ha közel laksz az egyetemhez, akkor két óra közt még haza tudnál ugrani, az pl. megoldás.

De n másfél órára laktam az egyetemtől, így nem ritka, hogy 6-kor elmentem, és este 8-ra értem haza. Most két szak mellé vállaltam be egy kutyát, viszont rutinos vagyok már, lassan mindkettőn államvizsgázok. Első évben azért nem tudnak (és sokszor nem is lehet) könnyű órarendet összeállítani.

2014. jan. 15. 20:40
 6/16 anonim ***** válasza:
4. igen, csak ha megbukik meg kirúgják akkor nem igen lesz se karrierje, se semmije, úgy meg elég nehéz kutyát tartani hogy egy érettségivel keresgél munkát.
2014. jan. 15. 21:05
 7/16 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm!Viszont ezekben az esetekben szerintem mindegy,hogy hány kutyáról van szó nem?Ha hazamegyek és elmegyünk sétálni,akkor lényegtelen,hogy kettőt vagy egyet viszek.:)

A tanitás persze egy másik kérdés,az tudom,hogy nem lesz könnyű,de szerencsére nem annyira problémás fajtáról van szó.:)

2014. jan. 15. 21:59
 8/16 anonim ***** válasza:
21:05 igen, de miért bukna meg? Úgy beszélünk mintha olyan ritka lenne, hogy egy fiatalnak kutyája, valamilyen állata vagy bármi más felelőssége van amíg tanul! Pedig szerintem nem! És a többség mégsem bukik meg. Szerintem azok vannak kevesebben akiknek a tanuláson kívül semmi dolguk huszonévesen. Nem kell ennyire túldramatizálni.
2014. jan. 15. 23:38
 9/16 anonim ***** válasza:
igen, a séta meg ilyenek tényleg mehetnek egyszerre, de a kölyökkutyát meg is kell ám nevelni, tanítani kell, ami elég sok időt elvesz az ember idejéből :)
2014. jan. 15. 23:39
 10/16 anonim ***** válasza:

23:38: nem dramatizálom túl. Te amúgy tanultál már egyetemen? Vagy fősulin? Mert amúgy nem tudom hogy akarja pl szobatisztaságra tanítani ha teszem azt reggel 8-tól délután 3-ig órán kell lennie (és ez még a jobbik eset), hogy fogja a kölyköt levinni óránként? Nekem volt már olyan félévem hogy több napon át reggel 8-tól 2-ig óra, ahol kötelező a megjelenés mert ha hiányzol akkor bukta a tárgy, az az 5 perc ami a "szünet" volt kb annyira volt elég hogy átmenj a másik épületbe ahol tartották az órát, meg tán ha nagyon rohantál akkor pisilni volt időd. Mondanom sem kell hogy 2-kor már mindenki majd éhendöglött, akkor volt 1 szabad óránk, aztán megint jött egy 2 órás gyakorlat. Pedig én sem orvosin voltam.

Aki így fel tud nevelni egy 8 hetes kölyköt, az kérem keressen már fel, és tanítson már meg teleportálni meg megállítani az időt meg hogy egyszerre hogy tudnék több helyen lenni :)

U.i.: egyébként nem azt mondtuk hogy ne tartson, hanem azt hogy várjon egy évet legalább, tapasztalja ki milyen a suli és ha bírja akkor vállalja be, ne pedig mostazonnalderögtön.

2014. jan. 15. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!