Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen gyakran kell a kutyák...

Milyen gyakran kell a kutyák körmét levágni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 1. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutya átlagos körülmények között él - tehát nem szobakutya, és sokat fut, mászkál - akkor a körmét szükségtelen vágni, magától lekopik.

A szobakutyáknál akkor kell visszavágni picit a körömből, amikor elkezd visszagörbülni karomszerűvé.

2009. dec. 1. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem attol függ, milyen körülmények között él... nekem szobakutyám van, a szüleimnek pedig "hagyományos" körülmények közt élö, még az én kutyámnak nem kell vágni, mert elkopik a betonon, járdán, lakásba, a föld, meg a kert a kinnti kutyájét nem koptatja! fajtától függ, és attol hogy mennyit megy kemény burkolaton (beton).
2009. dec. 1. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amikor már a fehér rész kb. 3-5 mm. Mindegy hogy milyen kutya, ápolni kell a körmét, ha nem kopik le. Én a csivimnek kb. 3-4 havonta vágom.
2009. dec. 1. 22:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Viszont az a baj, ha fekete karmú a kutya, akkor nem látni, hol az ideg, tehát nem tudjuk a millimétereket... (nem off)

Valóban, ha mindig puha talajon jár a kutya, akkor nem tud kopni neki.

Két dolgot figyelj. Az egyik, hogy a farkaskarom, ha megvan, akkor ne nőjön be a húsba és ne legyen tűhegyes a vége. Az enyémeknek a farkaskarmát gyakrabban vágom, mert az ugye nem tud kopni és hamarabb megnő. Mikor már látom, hogy nagyon hegyes és kunkori, akkor nyissz. Hogy milyen gyorsan nő, az viszont minden kutyánál más.

Egy olyan általános nézet van, hogy ha áll a kutya a sima talajon, akkor jó a karmok hossza, ha nem ér a végük a földhöz. Tehát ehhez tudsz viszonyítani. De például ha már egyszer túlnőttek a karmok, akkor ezzel az a baj, hogy eleve nem lehet olyan rövidre vágni, hogy ne érjenek a földhöz álló helyzetben. Ha legközelebb vágatod a dokival vagy a kutyakozmetikussal, nézd meg alaposan, milyen lesz neki. És akkor a jövőben ehhez már tudsz viszonyítani, nem túl hosszú-e.

2009. dec. 1. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!