Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
[link]
2014. jan. 15. 12:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Aki nem szedte fel a járdán, itt sem fogja sajnos.

Egyébként nem hülyeség, de a magyar kutyatartók nagy része sajnos nincs még erre felkészülve.

2014. jan. 15. 12:46
 2/15 anonim ***** válasza:

Aki eddig nem szedte az ezen se fogja.

Amúgy sincs arra semmi garancia hogy a kutya nem fog útközben pottyantani, nem fog várni azzal hogy elsétáljon a gazdi az illemhelyig.

Szerintem ehelyett inkább felvehetnének több közmunkást vagy valami, hogy a kutyafuttatókat hozzák rendbe. Többet érne szerintem, meg aztán ez egy munkalehetőség lehetne azoknak akik egyébként esélytelenek.

2014. jan. 15. 12:52
 3/15 anonim ***** válasza:

Hogy a kutyának nem feltétlenül itt lesz hozzá kedve. Egyébként meg tök mindegy, hogy itt vagy máshol szedem fel, de ha ez a hely teli lesz otthagyott termékkel, akkor inkább máshol.

A "miért nem a kutyafuttatóban sétáltatja" mellett meg fel fogják ütni a fejüket a "miért nem a kutyawc-n sz...atja" jellegű beszólások is.

2014. jan. 15. 12:56
 4/15 anonim ***** válasza:
Furcsa. :) Biztos van, akinek ez jól jön, de mi nem tudnánk használni. Az én kutyáim nem ürítenek pórázon amióta felnőttek, előtte meg nem tudtam volna nekik elmagyarázni, hogy még 100 méterig bírják ki. Majd a gyakorlatban kiderül, hogy ez valójában hasznos-e... Szerintem amíg a kan kutyásoknak természetes, hogy az ebük minden autót, sarkot és fát lehugyoz, addig a kutya WC-t se fogják használni. Ráadásul egy kan kutya a legritkább esetben pisil azért, mert kell neki, általában inkább csak jelölget (esetleg összeköti a kellemeset a hasznossal), amire szinte a nap 24 órájában bármikor képes. (Nekem is kan kutyáim vannak.)
2014. jan. 15. 12:58
 5/15 anonim ***** válasza:

A kerületben, de nem ezen a helyen élek, ezért én már értesültem róla a helyi kiadványból.

Minden kezdeményezést helyesnek tartok, ami a problémák megoldását segíti, tehát ezt is.

A végterméket otthagyó kutyások egy része bizonyára élni fog a lehetőséggel, a többi továbbra is tojik rá.

De mivel egy kezdeményezés mindig egy újabb lehetőség azt várni tőle, hogy gyökeresen és végérvényesen megoldjon egy prblémát nagy hiba, DE A SZÁNDÉK A LÉNYEG, EZÉRT ÜDVÖZLÖM!

2014. jan. 15. 13:05
 6/15 anonim ***** válasza:
OK, hogy ez jószándékból készült, de a kutyáknak ki fogja elmagyarázni, hogy oda kell szarni, ahol már előtte százan szartak? Az viszont tuti, hogy a kóbor macskák előszeretettel fogják használni, a kutyák meg majd csemegézik a macskaszart. A kutya általában hosszasan keresgéli az alkalmas helyet, szaglászik, helyezkedik és nem ott csinálja, ahol én szeretném, főleg nem akkor, amikor én szeretném, de tuti nem úgy, hogy közben még három másik áll sorban a WC mellett.
2014. jan. 15. 13:12
 7/15 anonim ***** válasza:
Minden kutyát le lehet tiltani a piszkolásról, amikor nem ott csinálja, ahol én akarom. A 9 hetes kutyámat is le tudom állítani a lift előtt, ha látom, hogy kezd guggolni. Ha egy kutya nem addig van visszatartva, hogy valóban nem bírja már ki, egy nemmel és kicsi elmozdítással le lehet állítani. A kanok jelölése ugyanígy megoldható. Első perctől nincs pl autó szaglászás. Így nincs később sem késztetés a jelölésére.
2014. jan. 15. 13:16
 8/15 anonim ***** válasza:

Utolsónál a pont!

Az én kutyám sem toji, pisál össze-vissza - kan, bár ennek nem látom jelentőségét de valaki erre hivatkozott a kutyája ürítési szokása miatt - vagyis ha sétálunk a házak falát pl. nem pisili le, csupán csak azért mert azt mondom, hogy oda nem és közben finoma elhúzom.

Aki odafigyel a kutyájára, nem csak húz maga után egy pórázt és lepcsel igenis tudja fegyelmezni azt is hogy hova üríthet az eb!

2014. jan. 15. 13:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés, hogy letiltható-e, mint írtam az enyémek se ürítenek pórázon. A probléma az, hogy utána nem fogom neki tudni megmondani, hogy na, akkor most itt ezen a 3 négyzetméteren szíveskedjél, méghozzá most és ne öt perc múlva. Én ember vagyok, de ezt nekem se lehet ilyenformán előírni. Ha egyszer nem lehet, akkor utána megint várni kell bizonytalan ideig, amíg jön az inger. A másik probléma, hogy még ha valóban meg is lehetne tanítani egy kutyát arra, hogy mindig csak a kutya WC-be csináljon, akkor sem triviális a dolog. Márpedig ha nem triviális és ez komolyabb kutyakiképzői szaktudást, esetleg plusz energiát követel a gazditól, akkor százból öt kutyás ha fogja használni. Aki nem tudja Fifikét letiltani, hogy ne akarjon minden, nálánál tízszer nagyobb kutyát rögtön kivégezni, az nem fog bajlódni a kutya WC-vel sem. Talán érthetőbb példa, hogy 100 méterenként vannak kihelyezett szemetesek aminek a használata teljesen triviális, még csak nem is megerőltető az embernek elvinnie addig a cigicsikket, mégis szemetesek az utcák. Hiába van kiépített infrastruktúra, ha az emberek igénytelenek és nem használják azt. Nem a kutyások igénytelenek, hanem mindenki! Azok is, akik nem kutyások és a kutyásokat szidják a kutyaszar miatt. Jók ezek a kezdeményezések, de semmit se érnek, ha az oktatási rendszerünkbe nem építik bele a környezettudatosságot és nem nevelik arra a népet már gyerekkortól, hogy saját maguknak legyen igényük a tisztaság.
2014. jan. 15. 13:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt: Ha esetleg Joli néni igényes, akkor se fogja tudni megtanítani a kutyáját a kutya WC használatára, mert a mobiltelefonhoz se ért, nemhogy a kutyaneveléshez. Ellenben a szart a füves részről bárhonnan fel tudja szedni ő is, ha akarja. És sajnos a Joli nénik vannak többségben.
2014. jan. 15. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!