Mennyi a törzskönyveztetés költsége?
Úgy tudom, hogy ha a szülőknek nincs tenyészszemléje, akkor valamivel drágább a törzskönyv, talán a duplája a normál árnak. De az még mindig nem 60.000 Ft.
Ez a szöveg egyszerűen arra való, hogy eltántorítsa a szépreményű gazdijelöltet. Ha azt mondanád, itt a 60.000, akkor csak pislogna, mert ahol opció a törzskönyv, ott általában nincsenek meg a feltételek, hogy egyáltalán legyen.
A "vérfertőzést" úgy értettem, hogy ne legyenek beltenyészetből valók, mert sajnos néhány szaporítót nem érdekli a kölykök további élete, az hogy egyes betegségekre (pl: epilepszia, szívproblémák stb.) jobban hajlamosak lesznek ezáltal. Én csak ezt szeretném elkerülni, mivel sajnos ebbe belefutottunk egyszer, és azt egy kutya sem érdemli meg, hogy egész életében szenvedjen (a gazdit már nem is említem) egy felelőtlen szaporító miatt.
És az olyan laikusok, mint én könnyen rávágják, hogy nem kell a törzskönyv, minek, hiszen nem tenyésztési célból vesszük.
Ezen túl az egészséghez nyilván a kutya táplálkozása, tartási körülményei nagyban hozzájárulnak.
Jó ez az oldal, mert a kommentek segítenek, hogy átgondoljuk a dolgokat, köszi mindenkinek.
látom sok itt az okos...
ha mindenből a legdrágábbat számolom(nincs tagsági, nincs meg a 18 hónap az anyánál...egyebek) a TELJES ÖSSZEG: 45200,-
persze ebből 8000 forint egy alomnál szétoszlik, pl 4 db kutyánál csak 2ezer forint terhelődik egy kutyusra.
És akkor még nem is számoltam bele a DNS vizsgálat költségeit, amit habár a tenyésztőnek kellene állnia, de persze tudjuk hogy ezt is belerakja.
Nomeg az útiköltségek, az utánajárás...
Szóval a 60ezer forint már nem is tűnik soknak!!!
Ha rövidítem és már tagsági ilyesmik megvannak, úgy kb. 25 ezerből is ki lehet hozni, de senki nem szeret utánajárni, valószínűleg ezért emelik fullosra az árát.
(lehet ti is álltatok már sorba 1-2 vagy több órát postán, bankba, önkormányzatnál mások papírjai miatt.nah ez kb. olyan érzés! :) )
jah és: Ha egy alomból egy kölyköt már letörzskönyveztek, arra nincs lehetőség, hogy később a többit is letörzskönyvezzék. Csak egyszerre lehet beadni az egy alomban született kölykök törzskönyv iránti kérelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!