Mi a különbség a munkavonalú és a kiállításra szánt dobermannok közt?
Kedves utolsó válaszoló!
Sajnos nem tudok róluk semmit, azon kívül, hogy mikor az ölembe lett nyomva a kölyök, mutattak 2 fotót. Igazán én azt vallom, egy kutya olyan, amilyenre a gazdi neveli. Ha nem fog szépen ugatni, vagy harapni a kiképzőkarra, majd eljátszik itthon, találok neki más sportot. Attól, hogy a nj-nak ez az élete, nem kell feltétlen neki is. Persze az lenne a legjobb, de nem fogom erőltetni, ha nem megy. Elvégre az a fontos, ha már hozzám került, legalább itt jó legyen neki.
Első vagyok.
csak annyit mondok, hogy sok sikert és ez a jó hozzá állás.
Köszönöm az értelmes válaszokat! Tegnap a doki és a kutyakozmetikus is megdícsérte a kölyköt, azt mondták, szép, erős kutya lesz.
A kutyasuli még hanyagolós. Ezt a hónapot mindenképp arra alarom szánni, hogy megszokja a pórázt,behívható legyen. De a legfontosabb a póráz, mert nagyon fél tőle. Sose látott még olyat és azt se érti hogy a nj miért várja annyira hogy előkerüljön. Kis nyomi még, de majd alakul. Amúgy kedves utolsó előtti:-) nézzmeg egyszer egy B törzskönyves munkavonalú nj-t! Találkoztam márolyannal, amelyik tényleg egy mutáns óriás volt és kicsit meg is zavart mikor a vállamra rakta a mancsait. Utoljára mikor kiállításon voltam, szétröhögtem magam azokon a kis rókafejű izéken amit ma német juhászkutyának hívnak. Kicsit sajnáltam őket a ringben feszengni 40fokban...
Érdekes, hogy ezeket az állítólagos nagy méretű német juhászokról mindig csak írásban lehet olvasni. Kiállításon, kutyaiskolákban, utcán, sehol sem lehet látni őket.
A német juhász ideális tömege a 35-40kg. Vannak kissé nagyobb egyedek 65-70cm-es marmagassággal, amik elérhetik a 42-45kg-ot. Nekem egy ilyen volt anno. Határőrségtől származó fekete rajzos nagy méretű német juhász a 80-as évekből. 68cm marmagassága volt, a tömege 42kg.
54kg az már a kettővel nagyobb fajtákra jellemző.
Értem.
és a videón lévő német juhászról állítod, hogy 54kg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!