Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a különbség a munkavonalú...

Mi a különbség a munkavonalú és a kiállításra szánt dobermannok közt?

Figyelt kérdés
Kaptam egy dobi kölyköt, és már túlvagyunk az első nagy megpróbáltatásokon. Németjuhászokná tudom mi a különbség a munka- és a kiállítási vonalú kutyák közt. Nekem pl. egy munkavonalú ordasom van. Ott nagyrészt (szakértelem nélkül)a kiállításra alkalmatlan kutyákat nevezik "munkavonalúnak", nyilván tévesen. Dobinál vannak olyan külső jelek (mint pl. a nj-nál), amik egyértelművé teszik, hogy a kutya alkalmas-e aktív munkára (pl. ÖV, stb) vagy egyszerűen a gazdi dönti el, hogy dolgoztatja vagy heti 2x "csak" elviszi futni?

2014. jan. 13. 20:36
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Sajnos nem tudok róluk semmit, azon kívül, hogy mikor az ölembe lett nyomva a kölyök, mutattak 2 fotót. Igazán én azt vallom, egy kutya olyan, amilyenre a gazdi neveli. Ha nem fog szépen ugatni, vagy harapni a kiképzőkarra, majd eljátszik itthon, találok neki más sportot. Attól, hogy a nj-nak ez az élete, nem kell feltétlen neki is. Persze az lenne a legjobb, de nem fogom erőltetni, ha nem megy. Elvégre az a fontos, ha már hozzám került, legalább itt jó legyen neki.

2014. jan. 13. 22:37
 12/31 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

csak annyit mondok, hogy sok sikert és ez a jó hozzá állás.

2014. jan. 14. 04:14
 13/31 anonim ***** válasza:
54kg-os német juhász nincs. Ha pedig arról van szó, amelyik a videón van, akkor az kb. 35-38kg lehet.
2014. jan. 14. 07:10
 14/31 anonim ***** válasza:
semmi baj nincs a kisdobival, menjetek sétálni, játsszatok sokat, és ki fog nyilni. Azért alszik sokat, mert rengeteg uj inger éri, elfárad az agya. és igen a dobermann lakáskutya:))))) de már simán vihetitek suliba, először csak ismerkedni, aztán melozni is.
2014. jan. 14. 07:28
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat! Tegnap a doki és a kutyakozmetikus is megdícsérte a kölyköt, azt mondták, szép, erős kutya lesz.

A kutyasuli még hanyagolós. Ezt a hónapot mindenképp arra alarom szánni, hogy megszokja a pórázt,behívható legyen. De a legfontosabb a póráz, mert nagyon fél tőle. Sose látott még olyat és azt se érti hogy a nj miért várja annyira hogy előkerüljön. Kis nyomi még, de majd alakul. Amúgy kedves utolsó előtti:-) nézzmeg egyszer egy B törzskönyves munkavonalú nj-t! Találkoztam márolyannal, amelyik tényleg egy mutáns óriás volt és kicsit meg is zavart mikor a vállamra rakta a mancsait. Utoljára mikor kiállításon voltam, szétröhögtem magam azokon a kis rókafejű izéken amit ma német juhászkutyának hívnak. Kicsit sajnáltam őket a ringben feszengni 40fokban...

2014. jan. 14. 08:02
 16/31 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy ezeket az állítólagos nagy méretű német juhászokról mindig csak írásban lehet olvasni. Kiállításon, kutyaiskolákban, utcán, sehol sem lehet látni őket.

A német juhász ideális tömege a 35-40kg. Vannak kissé nagyobb egyedek 65-70cm-es marmagassággal, amik elérhetik a 42-45kg-ot. Nekem egy ilyen volt anno. Határőrségtől származó fekete rajzos nagy méretű német juhász a 80-as évekből. 68cm marmagassága volt, a tömege 42kg.

54kg az már a kettővel nagyobb fajtákra jellemző.

2014. jan. 14. 08:08
 17/31 A kérdező kommentje:
Hát kiállításon garantáltan nem fogod látni őket. Tapasztalatom szerint azoknak a kutyáknak az idegrendszere lutri. Sőt, nekem az előző kutyám a nj mellett 14évig egy szoba-spániel volt. Velem nőtt fel és nemtudom megmondani neked, hányszor kelt bal lábbal és ment neki annak aki szembe jött, megszámlálhatatlan eü problémával. Azóta nemigazán veszek kutyát tenyésztőtől. Egyik kutyám sem széttenyésztett. A nj egy rendőrségnél véletlen sikerült alomból ottmaradt kis maradék aki már senkineknem kellett, a dobi meg csak jött. A nj-szal óriási szerencsém volt, bár eléggé elkényeztettem, valószínű hogy a dobi is ere a sorsra fog jutni... nem érdekel amúgy ki mit mond rájuk, a nj az utca réme, ha sétálunk, mindenki eltűnik, pedig még soha senkit nem bántott. Kutyák,az enyémek és úgy jók,ahogy vannak.
2014. jan. 14. 08:35
 18/31 anonim ***** válasza:

Értem.

és a videón lévő német juhászról állítod, hogy 54kg?

2014. jan. 14. 08:38
 19/31 A kérdező kommentje:
a tegnapi állatorvosi mérlegelés alapján annyi, bár hogy ne érje szó a ház elejét, télen általában dagadt (ez látszik a videón is). Nem fogok senkivel összeveszni ilyeneken egyébként, tök felesleges. Ha össze szeretnél vele költözni, vagy fognád a pórázt ÖV-n, vagy kivinnéd hóban szánkózni, nyáron bicajozni nyugodtan, én nem vagyok semmi jónak elrontója. Egy kutya küllemét viszont lehet látni videón, nyilván vannak szakértők (én nem vagyok az, ezt leszögezném, csak imádom a kutyáimat) akik azt is megállapítják hogy a kutya után milyen állagút kell összeszedni kép alapján. Ha szerinted nem annyi, gondolom rossz volt a mérleg. Nem az a lényeg, hány kiló, mekkora és miért nem kiállítási vonal, miért nem fogadja el csak a német juhászosok kis hányada. Az a lényeg, hogy egy nagy majom és pont úgy jó, ahogy van.
2014. jan. 14. 09:22
 20/31 anonim ***** válasza:
én azért egy picit nyomoznék a dobi felmenői után, eléggé betegségekkel terhelt fajta. ha valami infot megtudsz, ird meg priviben, segitek szivesen.
2014. jan. 14. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!