A kutyáknak szükségük van a bajszukra?
Ez nem macska. De még annak sincs baja, ha levágják a bajszát, legfeljebb nem olyan az érzékelése közelre.
De egy kutyának még annyira sem hiányzik. Az uszkároknak vajon körbenyírják a bajuszát? Nem.
Vágd le, ha nem tetszik, a világon semmi baja nem lesz. Egy nap alatt adaptálódik a helyzethez.
A kutyák bajszát nyugodtan le lehet vágni. Aki azt mondja, h úgy nem ismeri fel a kezet a kutya, akkor gondolom eddig csak szaglás nélkül született ebbel volt dolga.
Az uszkárokat nem nyírják, hanem borotválják, szóval szerinted mennyi marad a bajuszból? Semmi. És nem lesz baj a kutyának.
A macskának azért is nem nyírjuk a fejét, mert a bajusz nélkül a macska nem tud rendesen tájékozódni, ugrásnál simán elvéti az irányt.
Nagyon sok fajtának le szokták vágni a bajuszát. Amerikában például a kiállítási agaraknak is levágják. Hogy miért, arra nincs ötletem. Én is mindig lenyírtam a szőrével együtt a tibeti terrierem bajuszát is.
A kölykök meg sokszor lerágják itthon a felnőttek bajuszát játék közben. Kicsit szúr a pofijuk simogatáskor, amíg vissza nem nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!