Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 5 hónapos amerikai...

Van egy 5 hónapos amerikai bulldogom, és szóval, hogy kell edzettetni hogy izmosabb legyen? én futtatni szoktam meg ugráltatom, de írjatok még, edzéstípusokat, és napi hányszor?

Figyelt kérdés
4 hónapos korába került hozzánk, azóta már ismosodott meg nagyobb is lett
2009. dec. 1. 15:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
a futtatást amugy is nem ugy értem hogy napi 5km egyszerre hanem 10-15 perc futás ugy hogy a kertben eldobom a labdát és visszahoza és kb 20-25 méterre dobom el
2009. dec. 2. 16:35
 12/18 A kérdező kommentje:
ja és 3. válaszoló, abban nincs igazad hogy rengeteget kell ennie, mert a bulldog mindig megeszi azt amit elé raksz, és nem szabad rengeteget ennie mert akkor nagykorába a sulyától fog össze esni
2009. dec. 2. 16:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy kölyök kutya sokszor véznának tűnhet, hiszen még csak fejlődik és ne lepődj meg, ha olykor aránytalannak tűnik. Labdával futtatni nyugodtan lehet. Adj neki jó minőségű tápot. De ugráltatni, edzeni nem szabad egy ilyen fiatal kutyával. Ha már kifejlődnek a csontjai, ízületei, inai, ami kb. másfél-2 éves korban van, akkor lehet komolyabban sportolni vele, előbb nem, mert csak károkat okozol vele. Ha pedig majd oda kerül a sor, akkor menj vele kutyaiskolába és kérd egy profi szakember segítségét. Persze a kutyasuli már előbb is ajánlott, de komoly igénybevételt igénylő sportot másfél éves kora előtt nem szabad űzni vele. Jobb, ha ezzel nem házilag próbálkozol.
2009. dec. 3. 11:55
 14/18 anonim ***** válasza:
3. válaszoló! egy 5 honapos bulldognak igenis sokat, és nagyon jo minöségü kaját kell ennie... közben persze kell mozgatni, játszani vele, de te egyik mondatoddal agyoncsapod a másikat, elöször futtatod, majd kiderül, hogy igazábol csak labdáztok... most akkor hogy is van?
2009. dec. 3. 15:28
 15/18 A kérdező kommentje:
hát ugy értettem a futtatást hogy a labdát eldobom és vissza hozza
2009. dec. 10. 10:57
 16/18 A kérdező kommentje:
azaz csak futkároztatom, jáccok vele
2009. dec. 10. 10:58
 17/18 anonim válasza:
azt nem értem miért vannak oan okos emberkék??nekem is ambullom van(bully standard keverék)én 4 hónaposan kaptam és 7 hónaposan kezdtem el edzeni vele!futtatam autó gumit húzattam vele és mikor már láttam h könnyen ment neki akkor egyre több gumit raktam fel neki!és még is itt van még mindig!pedig 4éves!nagyon szeretni való kutya ha kell megvéd de értelmes is!!!!a lovakat nagyon útálja meg a malacokat is!
2010. dec. 2. 08:29
 18/18 anonim válasza:
Ne is haragudjon senki,de csak annak a kutyának megy tönkre az izülete,és az lesz roncs amelyik hajlamos rá!!!Elmondanám,hogy a viadalra edzett Pitteket már 2-3hónapos kórtól futtatják végkimerülésig és ha megélik nem ritka a 8-10évet élő példány.Meg ez szerintem olyan kérdés,hogy kinek mi a célja az ebével.Pl a súlyhúzó kutyákat is már fél éves korától futtatják,rendszeresen,nagy távokat,nagy sebességgel és mégis megélik az öreg kort...érdekes...
2011. máj. 28. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!