Van-e valakinek tapasztalata a kutya villanypásztorról, vagy az elektromos nyakörvről?
Akiteki, igazad van, de hogy magamat ismételjem:
" Mielőtt villanypásztort javaslunk valakinek látatlanban, először végig kell menni az olyan lépéseken, mint a több séta, ivartalanítás. A villanypásztor az utolsó lehetőség arra az esetre, ha semmi más nem válik be."
A magyar kutyás viszonyokat ismerve pedig egyenesen kötelező így tenni.
Sippara: ne haragudj, nem bántásból, de ne ítélj meg valakit elsőre, amíg nem volt valamiben tapasztalatod. Én is fáraszthattam akármeddig Jackylt, volt hogy 30 km-t bringáztam vele nyáron, a végén már menni nem bírt, fél órára kinn hagytam szüleimnél az udvaron, mert láttam, hogy majd megdöglik, olyan fáradt, mit veszek észre? Már a szomszéd utcában kóricál a drága, mert arra mindig van valami érdekes. Ha kertben tartanám, biztos hogy felszerelnék én is egy villanypásztort, mert inkább legyen kicsit kellemetlen neki, mint hogy kivasalva vagy kilőve találjam őt. Pedig nem lehet mondani, hogy nem fárasztom őt, naponta több km bringázás, séta, kutyákkal való játék, úszás, gyakorlás. Ennek ellenére, ha kertben lenne, szerintem szökne, mivel ha egy kutya egyszer rászokik a szökésre, baromi nehéz lenevelni róla. (Hiszen a szökés egy önmegerősítő folyamat, hogy lehet vajon megszüntetni? Negatív megerősítés. Csak a kutya nem hülye, ha ott vagy, nem szökik, csak ha nem vagy ott.)
És sajnos a mai mo.-i kutyatartási kultúrában inkább örüljünk, hogy a gazda egyáltalán pénzt szán ilyen eszközre, mint hogy egy vállrándítással elintézze, hogy majd szerez másik kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!