Hogy nevezik azt a készüléket, ami a kutya nyakörvén van, és elektromos impulzust küld a kutyának, ha megnyomok egy távkapcsolót?
Ha nem figyel a gazdájára a kutya, mert túlságosan belefeledkezik a játékba egy másik kutyával akkor szoktak ilyet használni ha jól tudom. Ez egy elektromos impulzust küld a kutyának, ha megnyomom a távkapcsolót. Hogy nevezik ezt? Mennyire hatásos? Mennyibe kerül egy ilyen? Hol lehet megvásárolni Győr környékén?
Vannak ilyennel kapcsolatban tapasztalatok?
De be vagy indulva erre a 3x3cm-es szarra...:)
Előbb is te írtál róla?
Szerintem ez a cucc elsősorban olyan gazdáknak való, akik nem bírnak a kutyájukkal vagy nem bíznak benne. Mint a szöges nyakörv. Tapasztalt kiképző kezében, egyszeri használattal eredményt lehet vele elérni, de amatőröknél csak a kutya bőrét vastagítja, emeli az ingerküszöbét, és/vagy kínozza. A múltkor láttam egy magyar vizsla szukát, fuldokolva húzott, a befelé fordított szöges nyakörv ellenére. Szóval ezek a "csodaszerek" se csodaszerek ám, minden a gazdán múlik.
Az elektromos nyakörv egy fájdalmas áramütést ad a kutyának, ha a gazda megnyom egy gombot. Akkor szokták használni, ha kis energiabefektetéssel, szűk határidőre látványos eredményt akarnak elérni. Amatőröknek viszont szerintem nagyon nem ajánlott, mert rosszul használva kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Mellesleg ha egy kutya eldöntötte, hogy világgá rohan, akkor nyomkodhatsz bármilyen gombot, világgá rohan.
A tanítást a neveléssel egybekötve kicsi kölyök korban kell kezdeni, naponta gyakoroltatni a behívást, és nem fél évesen először elengedni a parkban, amikor persze hogy elmegy a hormonjai után.
Dióhéjban: ne vegyél ilyet, kivéve, ha már minden egyéb lehetséges ütőkártyádat kijátszottad, meg a kutyaiskolai kiképzőkét is, és a kutya még mindig ön- és közveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!