Tojáshéj a kajába?
Fél éves német boxer kutyusom van! Tanácsolták, hogy keverjek a kajájába tojáshéjat kiszárítva és porrá törve!
Egyik ismerősömnek megemlítettem,hogy adok majd a kutyusnak tojáshéjat, erre ő azt mondta,hogy csak ritkán és mértékkel! Érdekelne, hogy kb. milyen rendszerességgel és mennyi tojáshéjat adhatok neki? Ha egyáltalán kaphat! Nem kaphat tőle valami betegséget?
Milyen tápot adsz neki? Ha prémium vagy szuperprémium táp, akkor nem szükséges. Viszont ha ezek mellett nem látod szép fényesnek a szőrét, akkor érdemes tápot váltani!
Kaphat egyébként tojáshéjat, úgy tudom heti 1x szoktak adni azok, akik külön főznek a kutyájukra.
Prémium tápot kap,de emellett mindig kap kiegészítésként mást is. Főleg húst, és rizst, tésztát is a szénhidrát miatt.
Én is így tudtam,heti egyszer 2-3 tojásnak a héját adom neki. Akkor ez az adag elég is lesz neki-majd ha nehezebb és idősebb lesz akkor 4-5
Nagyon fényes és selymes, puha a szőre.
Úgy veszem észre,hogy eléggé hullik neki, de ilyen már pici korától és legutóbb a doki sem vett észre semmi bajt ezzel kapcsolatban, azt mondta,hogy normális, főleg nála mert épp vedli a kölyök szőrt és ugye a téli-nyári vedlés is megvolt kicsit erőteljesebben a decemberi jó idő miatt!
Köszönöm A válaszod, ment a zöld gomb!
Értem :)
A vedlés kapcsán javaslom a furminátort, hihetetlenül jó kefe, kicsit borsos az ára, de hihetetlenül sok szőrt ki lehet vele szedni, olyat is, ami már kilazult, de még egy sima kefével nem jönne ki - persze ez nem fájdalmas a kutyának.
Nézd meg a videót:
Ill. épp tegnap olvastam egy hozzászólást, hogy az élesztő is segíti a gyorsabb vedlést, de hogy hogyan-mennyit kell neki adni, azt nem tudom sajnos.
a furminátorról már hallottam.
engem az élesztőről is lebeszéltek. sőt óvva intettek, hogy nehogy adjak neki,azt nem tudom miért!
meg azt hogy kamutenyésztők adják a kutyának az élesztőt mint akik csak tésztát etetnek velük. h szebbek legyenek de semmi tápanyag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!