Ti a reggeli séta előtt elvégzitek a saját dolgaitok vagy rögtön viszitek le a kutyust?
Elsősorban a panel kutyásokhoz szól a kérdés :)
Még nincs kutyám, de én reggel ébredés után 10 percet töltök a fürdőben (zuhany) hogy felébredjek, betolok egy kis műzlit és kész vagyok, szóval 20-30 perc az elkészülésem.
Bírná a leendő ebzet, hogy ezután a fél óra után indulnánk el az ő fél órás sétájára? Vagy ébredés után azonnal indulás van?
Amikor szobatisztaságot tanultuk, erősítettük, akkor pizsire, melegítő és uccu. Így megszokta, hogy ébredés után nem rögtön pisi, hanem előbb leérünk.
Ha már szobatiszta és kicsit nagyobbacska, akkor lehet elkezdeni kitolni az indulást.
Most 8 hónapos, felkelés után kimegy az előszobába, lefekszik a szőnyegre és megvárja türelmesen hogy összepiszmogjam magam. Amikor a cipőm húzom akkor ő is feltápászkodik...
Amikor kölyök volt és tanulta a szobatisztaságot, ébredés után rögtön indultunk. A legelején még éjszaka is, ha szólt, hogy menni kell. Hajnalban sokszor pizsamára vettem fel a ruhám, levittem és a séta után visszafeküdtem kicsit aludni. Ahogy szobatiszta lett, már elkezdtem nyújtani az időt.
Mostanra már 4 éves múlt. Ha hétvégenként 10-ig alszom, az sem zavarja. Megvárja amíg felkelek, elvégezem a dolgom és csak akkor kezd nyújtozkodni, amikor veszem fel a kabátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!