Mikor fog legközelebb tüzelni a kutyám?
A kutyák nagyjából félévente tüzelnek, és ez nem köthető évszakhoz. Bármikor bekövetkezhet. Ha figyeled a kutyádat, akkor észreveheted a jeleit: idegesebb lesz, ingerlékenyebb, hevesebb, a nemiszerve környéke megduzzad, véras váladék jön belőle, sokat nyalogatja ott magát.
A tüzelés kb egy hónapig tart, a kutya a vége felé termékeny, az elején még nem.
Ha nem akarsz félévente újabb almot, és nem tudod erre az időre elzárni a kutyát, akkor ivartalaníttasd. Jót tesz neki egészségügyileg is: nagyságrendekkel csökken nála a méh- és emlődaganat, valamint az álvemhesség kockázata, nem is beszélve arról, hogy félévente lestrapálja magát a kölykökkel. Légy felelős gazdni, és ne sajnáld rá azt a pénzt, ha már vállaltad ezt a kutyát!
14:00.
Lehet ügyet kéne belőle csinálni, mi sem aggódtunk mert nincsen kan kutyánk. Mégis ellet szeptemberben a szuka kutyánk! Ivartalanítás! És ha majd nem tudod elpasszolni a kutyákat?
Köszi a válaszokat. A kutya 2 éves, hozzám 4 hónapja került, akkor tüzelt másodszor amikor vemhes is lett.
A fél évet énis hallottam, meg tudtam, de azt is tudom hogy ez nem törvényszerű és hátha valaki tud vmi közelebbit írni. Mármint valami konkrétabbat. Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!