Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől alakulhat ki a kutyáknál...

Mitől alakulhat ki a kutyáknál atkásság vagy rüh? Mi a különbség a kettő közt? Fertőző, más állat (kutya, macska) vagy ember is elkaphatja? Lakásban tartott kutyáknál is kialakul? Menhelyről hozott kutyánál ez mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Menhelyről akartam kutyát, de több ismerősöm is le akar róla beszélni. Állítólag a menhelyi kutyáknál nagyon gyakori ez az atkásság és rühösség, mert kint vannak tartva, piszkosak lesznek. Most akkor ennyi erővel az udvaron tartott kutya is lehet atkás, nem? Állítólag nagyon nehéz kikezelni ezeket a betegségeket. Egy csaj azt mondta 53 ezer Ft-ot költött a kutyájára amit menhelyről hozott, később derült ki, hogy atkás, 4 hónap kellett mire helyrejött teljesen és a macskája is beteg lett, de azt nem tudja, hogy a kutyától vagy mástól. (amúgy benti mind a kettő) és már megbánta, hogy menhelyről választott, mert ennyiért már fajtatiszta kutyát is kapott volna ami nem beteg. Most az ünnepek előtt örökbe fogadó nap lesz és addig szeretném még ezt átgondolni.
2009. nov. 30. 11:40
1 2
 11/11 Villiam Györgyné válasza:
Nekem is menhelyről van kutyám szeretem , imádom mert nagyon okos jó állat de tényleg beteges és nekem is atkákkal telítve adták ki , az állatorvosokról meg csak annyit pénzéhes a legtöbbje és tét nélküli igen én egy ínhúzódásra költöttem 200 Eurót ráadásul majdnem kinyírták az állatot nem is számolom már mennyi pénz megy állatorvosra ami a legrosszabb a kutya mindig beteg . Nem adnám semmi pénzért a kutyám de nem biztos , hogy menhelyről választanék , általában a beteges kutyákat próbálják elsózni le tudva a gondot , inkább kihelyezett kutyákat kell választani azok egészségesebbek sajnos ez is üzlet ággá változott jó pénz a kutya menhely , az állami támogatás az egyéb támogatás fele nem megy a kutyákra ! Az Esztergomi menhelyet messziről kerüljétek el , rettenetes körülmények között vannak tartva az állatok és egy szívtelen nőszemély a menhely vezető !
2019. márc. 5. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!