Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyám...

Hogyan tanítsam meg a kutyám az alábbi dolgokra?

Figyelt kérdés

Szeretném, ha nem menne ki a nyitott kapun. Már 2-3x előfordult, hogy kiment és szaladnom kellett utána, mire elkaptam.

Ehhez kapcsolódik, hogy nem hallgat rám, megy a feje után...

Amint hazajön valaki vagy kimegy az udvarra állandóan ugrál az emberre. Ez elég idegesítő, amikor reggel sietek valahova és összesarazza a tiszta ruhámat.

Rengeteget ugat. Kimegyek rászólni, fél perc múlva újra kezdi. De hogy mi a fenét ugat azt nem tudom, mert én nem látok semmit.

Aztán még szétrág mindent. Főleg télen ilyen szomorkás, nyálkás időben. Szétrágja az udvari növényeket.

Egyébként ő egy 1,5 éves labrador "féleség". Azért írom féleségnek, mert amikor kölyökkorában megvettük, akkor egy fajtiszta labrador almából származott. De felnőtt és több rossz tulajdonsága is lett. (Lásd fenn.) Az anyja biztosan fajtiszta volt, láttam. Csak az apját nem láttam... Talán itt rontottam el...

Egy labradornak szerintem sokkal nyugodtabbnak kellene lennie.

Mit csináljak?

2009. nov. 29. 18:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Heló hivatalos kutyakiképzővagyyok.

Az 1. kérdésedre a válasz!

Nyisd ki a kaput vidd oda a kutyát és te menny a kapun kívülre a kutya maradjon a kapun belül!

Ültesd le és maradj nyugott csak állj ha ki akarna jönni eszt a vezényszót mond VISSZA!És eszt addig ismételjétek míg meg nem érti hogy bent kell maradnia!

2010. jún. 19. 10:42
 12/18 anonim ***** válasza:

A 2. kérdésedre a válasz!

Ha van nyakörve és póráza tedd rá!

Ez olyan lessz mint a séta viszont ezen nagyon sok múlik!

Induljatok el de te legyél határozott,merev és csak nézz előre ebből a kutya megérti hogy te vagy a falkavezér kb.1 hét és már halgatni is fog rád de emellett játsz vele gondozd ezeket naponta 2-szer csináld!

2010. jún. 19. 10:46
 13/18 anonim ***** válasza:

A 3. kérdésedre a válasz!

Ez egyszerű csak jól kell koncentrálnod mikor a kutya felugrik tegyél úgy mintha rálépnél a hátsó lábára de persze egy kicsivel előrébb lépj ilyenkor a kutya meghátrál kb.2 hét és leszokik az ugrálásról!

Bocsánat ugrálni fog de nem rád!Azért fog mert örül neked!

2010. jún. 19. 10:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Az ugatás egy kicsivel nehezebb igazából már kölyök korától kellett volna leszokatni az ugatásról!

De van egy megoldás!

Érd el hogy ugasson és mond eszt a vezényszót HALK!

Ha ellhalgat mond mégegyszer és jutalmazd meg kb.1 hét és vége!De azon kívül még néha néha fog ez természetes pl.ha örül neked vagy unatkozik ilyenkor próbálj vele játszani egy kicsit!

2010. jún. 19. 10:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Most az utolsó válasz!

Ez egyszerű ahogy hazamész játssz vele fárazd ki vagy ha nem tudsz akkor vegyél neki gumicsontot vagy egy bot is megteszi!

Nos remélem segítettem!

2010. jún. 19. 10:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Még aszt is olvastam nem tudod megsétáltatni!

Eszt könnyen kiküszöbölheted maradjatok az udvaron tarsd rövid pórázon és húzd ki magad legyél határozott és indulj el ha a kutya ugrál akkor egy kicsit engedd feljebb a póráz de menny tovább asztán ha minden jólmegy vidd ki az útra és próbáld meg ott ha követ az aaszt jelenti hogy megérttette hogy te vagy a VEZÉR!!!

2010. jún. 19. 11:01
 17/18 anonim válasza:
Nekem is egy fajtiszta labradorom van, és ha ez megnyugtat az enyém is ezeket csinálta. De csak csinálta, ezek jó példák amit itt leírtak előttem. Nekem nincs sok időm foglalkozni a kutyussal, de mindennap van időm arra hogy kimenjek sétálni vele. Az enyém is így húzott, de én is ezeket csináltam amiket leírtal, és mostmár póráz nélkül is kimerünk menni. A labrador egy hiperaktív, de okos kutya
2010. jún. 26. 13:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Ajánlok egy sorozatot.Címe: a csodálatos kutyadoki.

Minden kutyát meg lehet tanítani viselkedni,bármennyire is neveletlen.Vannak ilyenek a sorozatban,hogy hogyan tanítsuk meg,hogy ne menjen ki a nyitott kapun,vagy hogy ne ugráljon össze senkit.

2010. szept. 4. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!