Mennyi egy mudi testsúlya?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Szuka mudi kutyám, 1,5 éves, 16 kg. Az sok? Nem kövér, legalábbis nem látszik rajta, rengeteget mozog, jön velem lovagolni terepre 10-20 km-t, agilityzük, meg bicigli mellett i szokott futni. Szóval tényleg nagyon sokat mozog, de nem tudom jó-e hogy 16 kg. Elég sokat eszik, 2,5 merítőkanál (Azért ne egy kisebb lapátnyi merítőkanálra gondoljatok) általában rizst főtt hússal.
2014. jan. 4. 20:11
1/10 anonim válasza:
Ha nem látszik rajta hogy kövér akkor nem az.
2/10 anonim válasza:
Ha nem látja valaki a kutyát ugy neház eldönteni de szerintem ez nem sok..föleg ha sokat is futa akkor az izomtól is lehet nehezebb nem csak a tulsulytol..:)
3/10 anonim válasza:
Az izom nehezebb, mint a zsír. Nekem is a kiskutyám vékonynak tűnik, de mivel nagyon izmos, így jóval több kiló, mint ránézésre látszik.
4/10 anonim válasza:
Hát azért elég sok. Az én mudim túlméretes, de nincs ennyi. Főleg, hogy szuka. Másik két kutyám is éppen, hogy határon mozog de olyan 11-12 kg-osak.
5/10 anonim válasza:
Amúgy 8-13 kg a standard szerint.
6/10 anonim válasza:
Milyen magas? Mert kannál oké, de szukánál ez elég sok. Persze ha túlméteres az más. Képet tudsz mutatni?
7/10 A kérdező kommentje:
42 cm a marmagassága.
2014. jan. 5. 10:52
8/10 anonim válasza:
Hát azért kicsit tényleg sok. Az én szukám 45 cm és még így is a súlyhatáron belül van.
9/10 anonim válasza:
A standard szerint:
"Kanok: 41-47 cm, ideális méret: 43-45 cm
Szukák: 38-44 cm, ideális méret 40-42 cm
Testsúly:
Kanok: 11-15 kg
Szukák: 8-12 kg"
Az enyém 46 centi, kan és 15 kg. Egyszer volt 16, de az már látszott rajta.
10/10 anonim válasza:
Az én mudi szukáim is 42 cm marmagasságúak, és 12 kg-osak, pedig viszonylag erősebb alkatúak a fajtán belül. Nemrég megismerkedtünk egy kissé túlméretes mudi szukával, ő volt 16 kg. Így ez alapján kicsit túlsúlyosnak hangzik a tiéd. Húsból elég keveset esznek, mert jól hasznosítják, prémium tápból is egy hosszabb joghurtospohárnyit, vagyis kb. egy merőkanálnyit kaptak. Szerintem kicsit csökkentsd a rizs mennyiségét, mert a sok szénhidrát hizlal. Az az idális, ha mindig éhes a kutyád, hiába hangzik ez drasztikusnak, de az ő gyomruk a sokszorosára tud tágulni, mivel ahhoz alkalmazkodtak a kutyafélék, hogy néha napokig nincs más a gyomrukban pár kisrágcsálón kívül, máskor meg degeszre tömik magukat egy döggel. Ha túlsúllyal fut, ugrál, az rámehet az ízületeire, vagy könnyebben megrándul a lába, akkor meg pihentetheted hetekig. De legjobb lenne megkérdezned a dokit, az is lehet, hogy brutál izmos kutyád van, azért a súlytöbblet :D Tudnál róla képet mellékelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!