Ti hogy vagjatok le a kutyatok kormet?
Kopik neki, de a mellso laban 2-2 korom nem er le a foldre, az egyik ott folul van, mint nekunk a huvelykujjunk.
Van koromvagonk, de mar annyira nagy mancsa, eros kormei vannak, hogy nagy erot kell kifejteni vagaskor, es biztos neki is nagyon kellemetlen, hogy rafeszulok.
Szepen hagyta eddig, gyakran nyirogattam, de mar tul vastagok a kormei. Hogy lehet megoldani? Lereszelni? Vagy hogyan?
Azért nem kell bunkónak lenni, teljesen normális kérdést tett fel szerencsétlen.
Egyébként az állatorvos is levágja.
Lehet kapni reszelőt is.
Biztonságosabb, mert nem vágsz bele véletlenül sem az élő részbe. Főleg a fekete körmű kutyáknál jó.
Van karomvagonk es reszelonk is. De nagyon eros korme van, ahogy vagom a karomvagoval, fordul el az ujja es a karma is kifordul, es ilyen egyenesre sikerul mindig levagni, neki pedig nagyon kellemetlen. Ertitek: az ujja kisebb,es gyengebb, mint a korme. Nem visit, nem vagok az erbe bele, de normalisan lehetetlen levagni.
Tehat tudom, hogy ott fut az er benne.
Reszelo nagyon szupernek tunt, de elemes, bekapcsolom, o pedig megremul tole, lehetetlenseg hasznalni. Nem akarok vele eroszakoskodni, mert akkor mindenfelekeppen megutalja ezt a torturat.
Ha viszont arra varnek, hogy azok a kormok leerjenek a foldre, az lenne ket ev minimum, es ugy nezne ki a kutyam, mint egy mukormos rinya.
Szoval gondolom, magamnak kell kitalalnom, mit tegyek.
Megprobalom beaztatni a mancsat, es utana levagni.
Vagy erosebb, durvabb emberi reszelovel lereszelni.
Nem hiszem el, hogy nektek sose volt ilyen problema egyik kutyatokkal se, valami tanacsra vartam...
Minek vigyem el, hogy mas vagja le neki, talan ok erosebbek, es erosebben birnak nyomni a karomvagot, vagy mi?
én csípőfogóval szoktam vágni a mienknek de 1-2 alkalommal kell csak évente elég jól kopik neki
persze óvatosan kell vágni nehogy nagyot vágj le mert akkor szegényt nagyon megkínzod vele
biztos van valami jó erőbe lévő férfi ismerősöd aki segíthet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!