Yorkshire terrier kutya lehet fajtatiszta ha 3 cm-vel nagyobb a maximumi marmagassága, és 2 kg-vel nehezebb mint a legnagyobb megadott súly?
tehát a marmagosság a minimum 20 cm és maximum 25 cm lehet, na ez 28 cm
maximum 3 kg lehet, de ez 5 kg és nem kövér!
a szőrét kilehet fésülni egyenesre, a lábain annyira nem akar kisimulni, de ahonnét vettem ott nagyon gazdátlanul volt tartva, csak enni és inni kapott. a szőre az nagyon ápolatlan volt, hullámos göndör volt az egész, 19 hónapos kutya, a fülei nem állnak, de az attól is lehet hogy a füléről sohasem volt lenyírva a szőr és a porcok elgyengültek, vagy így fejlődtek ki a porcok hogy lógnak,
egy állatorvos azt mondta telefonban hogy attól mert nagyobb és hogy nehezebb attól még lehet fajtatiszta,
a színei azok stimmelnek, törzskönyve az nincs. és életében 1 oltást kapott csak a kutya.
a nyakától nem ér tovább a barna szín a hátafelé, tehát a feje barna, de a nyakától ezüstös kék. nagyon kócos volt a szőre, még most is eléggé az, megfürdettem, nagyon koszos volt, a víz az többször is fekete lett.
az a kérdés hogy lehet e hogy ekkorára nől meg egy yorki kutya? vagy nem fordulhat elő?
azt mondta a volt gazdája hogy nem sajnálták tőle az ennivalót, és mindig főt húst evett.
és az elképzelhető hogy a fülei azért nem állnak, mert soha nem volt levágva a szőr a füléről és a porcok nem bírtak megerősödni?
nem, azért nem állnak fel a fülei mert kitudja anyja apja mi volt..
Ha fajtatiszta kutyáért fizettél volna, akkor lenne törzskönyve, ami igazolja.
Anélkül az átverés. Tudod, mintha autót vennél forgalmi engedély nélkül.
találtam az interneten fajtatiszta törzskönyves chippes, 2 éves kutyákat, amik egyszer ellettek, tenyésztők voltak vagy akármik, csak más vállalkozásba kezdtek és a három kutyájukat kiárusították, 35.000FT lett volna darabja, csak lecsapták előlünk, mikor felhívtuk őket akkor még megvoltak, és mondták hogy mennek hozzájuk kettő kutyáért, és ami megmarad azt elhozhatjuk mi, csak annyira szépek voltak azok a kutyák állítólag, hogy nem tudtak választani és elvitték mindet, ezért kellett tovább keresgélnem, és találtam egyet 19 ezerért, 15 ezerért elhoztam, a fenti szövegben leírtam hogy miért akarták eladni.
ma már nem tudok képet feltölteni, mert még nincs róla kép, holnap teszek fel egy képet
Nem, te nem fajtatiszta kutyáért fizettél, te egy keverékre adtál ki pénzt.
Ezzel szemben én valóban fajtatiszta kutyáért fizettem, nem is keveset, mégsem akarok a saját kutyámat pénzkereseti lehetőség gyanánt kizsigerelni.
Azok sem tenyésztők voltak, hanem szaporítók. Sajnos a hirdetésekben nem fogsz tenyésztőt találni. Egy tenyésztő nem szorul rá, hogy hirdesse a kölyköket.
Teljesen mindegy már, honnan szerezted be, ha szereted egy picit is és jót akarsz neki, akkor nem gyártasz kölyköket.
tehát szerintetek, ha egy kutyának nincs törzskönyve akkor az már rögtön nem lehet fajtatiszta mi?
kinek van a mai világban 100.000-rei egy törzskönyves 8 hetes kutyára? egyik hirdetéses oldalon sem találtam törzskönyvezett kiskutyát. akkor mégis hol tudnák venni 30-35000FT-ért törzskönyvezett, oltott, chippelt, kutyát? hát sehol, tenyésztőtől lehet venni 100.000-ft-ok ért. és a tenyésztős kutya is ugyanolyan könnyen megtud dögleni mint a szaporítós!
hát igen egy tenyésztő az nem hirdeti a kölyköket, hanem az leadja a kereskedőnek, és az mind kikerül külföldre, akkor még kisebb az esély rá hogy reális áron vegyek tenyésztőtől fajtatiszta kutyát!
tenyésztőnél biztos hogy nem kapok 60.000FT alatt kutyát! szóval rengeteg ember csak a szaporított kutyákat engedhetik meg maguknak, annyi hogy nem olyan keverékeket kellene csinálni ami pl egy tacskóból van meg egy németjuhászból!
hanem pl olyan kutyát kellene csak szaporítani, ami fajtatiszta, vagy legalább fajtatisztának néz ki, és azt fajtatisztával befedeztetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!