Kell hozzá törzskönyv vagy nem?
Sziasztok!
7 éves Labrador kan kutyám szeretném a neten meghirdetni hogy fedez csak gondba vagyok hogy kell e hozzá törzskönyv vagy nem.... mert őt egy kiállításról hozták el de mi úgy kaptuk és így nem tudjuk hogy van e törzskönyve vagy nincs. szóval az a kérdésem hogy az ilyen módú fedezéshez kell törzskönyv vagy nem?
Szoval nalad mindegy, hogy a kan fedez, vagy a kant fedezik, de azert te tenyeszto akarsz lenni, ha jol ertem.
Ennyi erovel en is elmegyek holnap, hatha felvesznek agysebesznek, elvegre fogtam mar egyszer sziket a kezembe.
A fajtán semmit nem ront vagy javít egy ilyen kutya, legfeljebb a menhelyeknek ad több munkát.
Aki a keverék kutyáját akarja fedeztetni az nem tenyésztő.
Aki azt mondja egy törzskönyv nélküli kutyára, hogy bűn lenne kiheréltetni, szintén a koszosszaporító kategória.
Hogy a kutyát a kiállításról hozták el, konkrétan annyit jelent, hogy a parkolóban csomagtartóból vették.
Igen kell hozzá törzskönyv!
Azt meg aki hozzátok vitte a keverék szukáját még véletlen se nevezd tenyésztőnek, a szaporitó a helyes megfogalmazás.
Komolyan, menj el egy menhelyre vagy egy sintértelepre. Komolyan. Aztán nézz bele a 2 MILLIÓ gazdátlan kutya egy részének a szemébe, és jusson eszedbe: most ha lehozol egy keverék almot, a te kölykeid is esélyes hogy oda jutnak + a menhelyen sínylődő kutyáktól veszed el az esélyt, hogy valaha is gazdásodjanak.
Hogy ez nem a te sarad? Neked ehhez mi közöd?
Miért vannak a menhelyen kutyák?
…mert egyes magukat tenyésztőnek tituláló szaporítók onnantól kezdve, hogy a pénz a kezükben van nem foglalkoznak többet a tőlük származó kutyákkal
…mert egyes magukat tenyésztőnek tituláló szaporítók beteg, agresszív kutyákat tenyésztenek, mert nem szelektálnak, és az emberek többségének nem kell selejtes kutya
…mert XX nénit és XY bácsit falun senki nem világosította fel az ivartalanítás szükségességéről
…mert még mindig él az az ÉKTELEN NAGY BAROMSÁG az emberek fejében, hogy egy szuka kutyának életében egyszer elleni kell (ha nekem nem hisztek kérdezzetek meg egy állatorvost).
"Csak" ennyi labrador várja hogy végre valahára gazdához jusson:
191 kutya. Köztük apró kölykök is...
Ja, és a fajtamentés, tele fajtatiszta kutyákkal: [link]
Miért akarod bővíteni a számukat?
Egy dolgot meg kéne értened:a kutyádnak nem élvezet a fedezés.Nem ember,nem ezért csinálja és még akkor sem lesz hiányérzete,ha életében sosem fedez.Hogy miért érdeklik akkor mégis a szukák?Biológia,általános iskolai szint.Ott is megtanítják azt a fogalmat,hogy fajfenntartási ösztön.Ha épp hiányoztál,akkor a Google a barátod.Mivel a kutyák esetében a fajt messze nem fenyegeti a kihalás veszélye,így semmi szükség a fenntartásához a kutyád közreműködésére.
Viszont ha nincs ivartalanítva,könnyen megeshet,hogy fenti ösztöntől vezérelve egyszer váratlanul meglép és kivasalja egy autó.Ez bármikor megtörténhet.Még akkor is,ha eddig nem jutott eszébe.
Figyeljetek! (ezért biztos le gotok pontozni)
Nem azt kérdezte hogy be szeretné fedeztetni a kutyáját és megengeditek-e hanem hogy kell e hozzá törzskönyv.
Ha szép a kutyája a fajta jellegzetességei megvannak akkor mért ne. Nekem is van egy vizslám és mindig azt hallom hogy nagyon szép és kér lenne kiherélni.
Mi van ha az ő kutyája is ilyen.
most szóf.sásom van.
Mindig lesznek szaporítók és attól mindig lesz új kutya a menhelyen. Ha kiveszel egy kutyát a menhelyről másnap lesz 2 új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!