7 éves Labrador kan kutyám szeretném a neten meghirdetni hogy fedez csak gondba vagyok hogy kell e hozzá törzskönyv vagy nem.... mert őt egy kiállításról hozták el de mi úgy kaptuk és így nem tudjuk hogy van e törzskönyve vagy nincs. szóval az a kérdésem hogy az ilyen módú fedezéshez kell törzskönyv vagy nem?
Igen,kell hozzá törzskönyv.Ne hirdesd meg.Felesleges egy bizonytalan származású,törzskönyv,szűrések,minden nélküli kutyát fedeztetni és egy rakás újabb adag labradorkeveréket gyártani.Tele vannak a menhelyek és a sintértelepek fiatal,kölyök és felnőtt kutyákkal,labradorokkal és azok keverékeivel.A fajtamentés szintén.Ha szereted a labrador fajtát és tenyészteni szeretnél,kezdd ott,hogy pár évet tanulsz a kutyázásról és a tenyésztésről,genetikáról,miegymásról(hidd el,rengeteg munka van benne)és aztán keress egy fajtatiszta,minőségi labradorkölyköt,a többi jön majd magától-kiállítások,eü szűrések,képességvizsga,tenyészszemle,stb.A jelenlegi,7 éves(!!)kutyádat hagyd békén,nem fiatal már,semmi szükség rá,hogy fedezzen.
2013. dec. 30. 18:20
12/33 A kérdező kommentje:
nem kell tenyészcél!!! legalább is nem ilyensmi féle képpen hajt a dolog! nem ilyen hú de nagy tenyésztőknek akarom beadni a kutyámat hanem egyszerűen csak meghirdetni neten x Ft-ért és annyi. emiatt szerettem volna megkérdezni h ehhez kell tk vagy nem?
2013. dec. 30. 18:21
13/33 anonim válasza:
Azt aruld mar el nekunk, hogy a 7 eves Labrador KANOD, hogy volt fedezve? Arra azert kivancsi vagyok....
2013. dec. 30. 18:22
14/33 A kérdező kommentje:
11 válaszoló köszönöm :) végre valaki aki nem akar belemagyarázni semmit! erre voltam kíváncsi :)
2013. dec. 30. 18:22
15/33 A kérdező kommentje:
nem ő volt fedezve -.- ő fedezett az lehet h elírtam mert mondjátok nekem a komplikálásotok komplikálását de azért ha egy kis eszed lenne nem ezen lennél fönnakadva
2013. dec. 30. 18:23
16/33 anonim válasza:
Hát ez az... Tenyészcél nélkül ne gyárts kiskutyákat. Nagyon sokat kell nőnöd és tanulnod még ahhoz, hogy valódi tenyésztő válhasson belőled.
2013. dec. 30. 18:24
17/33 anonim válasza:
Annyi kóbor kutya van az országba... :-(
Ha nekem lány kutyám lenne és arra adnám a fejem,h kiskutyákat szeretnék biztos,h papírok nélküli kutyát nem engednék a közelébe...az nagyon kevés,h szép kutya....
2013. dec. 30. 18:24
18/33 anonim válasza:
" egy tenyésztő hozta hozzánk a nem fajtiszta szukáját "
Amíg nem vagy tisztában a faj és fajta különbségével addig ne akard nagy tenyésztőnek beállítani magad kérlek!
faj = kutya
fajta = labrador, magyar vizsla, mudi, puli, yorkshire terrier, stb.
Ez az első lecke, de sokat kell tanulnod még ehhez szerintem.
2013. dec. 30. 18:26
19/33 A kérdező kommentje:
oké túl van tárgyalva :D köszönöm a segítséget azoknak akik nem akartam nekem kiselőadást tartani! tény h nem sok a tapasztalatom a tenyésztés terén de ezekből legalább okulok
2013. dec. 30. 18:26
20/33 anonim válasza:
Magyarról-magyarra fordítva: mindenáron szaporítani fogod hasonszőrű koszos szaporítók keverék szukáinak befedeztetésével a kutyádat, mert lusta vagy munkával pénzt keresni, inkább a kutyáról húzol le pár bőrt és aktívan segédkezel a fajta minél jobban történő tönkretételéhez. Gratulálok!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!