6 hetes németjuhász kiskutyáinkon ma vettem észre, hogy a nemiszervük körül illetve a hasukon kisebb és nagyobb gennycsomók vannak. Betadinnal kenegetem őket, állatorvoshoz pedig nem tudom vinni őket. Valakinek volt már ilyen? Mit csinált vele?
Így igaz, már túl kéne lenniük legalább két tablettás féreghajtáson, és ideje megkapniuk az első oltást és a microchipet. Így is, úgy is kellene menned orvoshoz velük, függetlenül ettől a problémától. Ha meg úgyis ott vagy, megnézetheted a kis csomóikat is.
Könnyen lehet, hogy a bőrirritációjuk a rossz higiénai körülmények miatt alakult ki, tehát azzal, ha megtisztogatod a hasukat és a környezetüket, nem ártasz, de önmagában ez kevés.
" Az impetigo gennyes, hólyagos bőrgyulladást jelent, fiatal kutyákban fordul elő, később kiütésekké, bőrfekélyekké alakulhatnak a felfakadt hólyagok. "
Keress rá a neten az impetigóra.
Milyen választ vársz egyébként???
3 megoldás van.
-Imádkozol és hátha meggyógyul (maga a felelősség,remélem a lázas gyerekedért is imádkoznál orvos helyett)
-Végig nézed és majd lesz valami (no comm.)
-ELVISZED ORVOSHOZ
Bármilyen hihetetlen,az itt kérdezőknek,meg az idejáró okoskodó nagyszájú embereknek,itt NEM állatorvosok ülnek,akik távdiagnózist állítanak fel,majd egy 500 ft-os kezelési javaslattal meggyógyul minden kölyök.
Az ilyen embernek állatot nem lehetne tartania,nemhogy elletni.
Pénzed nincs rá,de azt elvárod,hogy ők hozzák a pénzt,ha eladod.A FELELŐSSÉG MOND NEKED VALAMIT?
A gyerekkel mindenki rohan az orvoshoz,ha kettőt tüsszent.A kutya félig a sírban van,de a gazdának csak akkor jut eszébe esetleg neten utána kérdezni,orvoshoz meg nem megyünk mert az drága.
NEM KELL KUTYÁT TARTANI.
Kérdésre a válasz: VIDD EL ORVOSHOZ,OLDD MEG HOGY HOGYAN.
Utána ivartalanítsd őket a kölyköknek meg ivartalanítási kötelezettséggel keress gazdát.
Lehetséges,hogy allergia.Az én kutyámon tavasztól őszig jön elő pár darab ilyen gennyes pattanás szerűség a hasán,olyankor elkezdjük adni neki a doki által felírt allergia gyógyszert és akkor szépen elmúlnak ezek a dudorok.Mi Prednisolon Richter-t adunk neki,de nem hiszem,hogy az 6 hetes kölyköknek is való,a mienk 5 hónapos volt mikor előjöttek ezek.
A dokid nem nézi meg ingyen és nem ad tanácsot?A mi állatorvosunk ingyen megvizsgálta a kutyát,először teszteltette csirkeallergiára (3 hét megvonás,semmi csirkehús se származék),azt mondta,hogy a vérvételes teszt drága allergiára így azt nem ajánlja,főleg,hogy ezek az allergia tesztek nem 100%osak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!