Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy fajtában van 4 színvált...

Ha egy fajtában van 4 színváltozat?

Figyelt kérdés
...érdemes csak az egyik szín tenyésztésére ráállni?Ha nekem,az egyik szín jobban tetszik mint a többi.Foglalkozzak azzal,hogy esetleg nem kelnek el a kölykök,mert egy másik szín a menő?Vagy,hogy lesznek olyan időszakok,amikor csak olcsóbban kelnek el a színük miatt.A fajtában mindig van egy divat szín.Fél év egy éves váltásokkal mennek egymás után a színek.Keresettség szempontjából.
2013. dec. 29. 21:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez a cavaliernél úgy van, mint a pulinál, tehát, hogy adott színű kutya csak adott színűvel pároztatható? Mert ha nem, akkor nem értem, mi ennek az értelme. A jó kutyának nincs színe. Nem mondanék le egy jó kutyáról azért, mert nem a kedvenc színemben pompázik. Nyilván nekem is van kedvencem, de a kutyaválasztásnál és főleg a tenyésztésnél ez befolyásol utoljára.
2013. dec. 30. 12:38
 12/18 Akiteki ***** válasza:
100%
Ott a pont. Utolsó szempont a szín.
2013. dec. 30. 15:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Mint a német dognál.A két foltos színt lehet keverni(blenheim és trikolor)és a két egyszínűnek mondott színt,a Black and tant és rubyt azaz egyszínű vöröst.Ha keverve vannak,színhiba jön elő ami nem kívánatos.Ha két blenheim van pároztatva akkor csak blenheim kölyök lehet.Ezért tudja valaki csak ezt a színt tenyészteni.A trikolor+trikolornál viszont jöhet blenheim is.Régen vegyesen tenyésztettem,de az álmom egy csupa homogén trikolorból álló falka.
2013. dec. 30. 22:17
 14/18 anonim ***** válasza:
Nálatok nincs az öröklésben az amikor csak egyféle szint, hoz? mint pl. az ordas nj-nál csak ordast hoz, illetve dobermannál pl. csak feketét.?
2013. dec. 30. 22:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Csak a blenheim-blenheim színnél van.2 blenheimtől csak blenheim várható.Ha más is van,akkor bekevert egy harmadik.A többinél bármi lehet.Ha tiszta a vérvonal,és sosem kevertek foltost az egyszínűbe és egyszínűt a foltosba,akkor csak a 2-2 szín jöhet.De ha egyszer is volt valahol akár generációkkal hátrébb is keverés,akkor mind a 4 szín kijöhet.Csak az egyszínűek ilyenkor színhibával,azaz a rubyn és black and tanen fehér a fejen,lábakon,mellkason.Hivatalosan ez kizáró ok a tenyésztésből.
2013. dec. 31. 13:20
 16/18 A kérdező kommentje:
Abba még nem gondoltam bele,hogy ha a két trikolorból születik egy kiemelkedő minőségű blenheim,csak a színe miatt nem fogom elpazarolni.
2013. dec. 31. 13:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem téged akarlak szidni, kérdező, de ki volt az az idióta, aki kitalálta, hogy két standard színű kutyától származó kölyök színhibásnak legyen nevezve? Miért nem vették bele akkor azokat a színeket a standardbe? Ez csak arra jó szerintem, hogy a beltenyészetet növelje a fajtában, hiszen szűkül a tenyészpárválaszték.
2013. dec. 31. 14:54
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom.Pedig nagyon szépek.Német kiállításon láttam egy ruby kant győzni.Szép hosszú gesztenye vörös zászlókkal és hófehér dús mellszőrrel.Gyönyörű volt.A bíró legalább 10 percet gondolkodott mi legyen.Nem tudta másnak adni a győzelmet.Itthon ezt nem lehet megcsinálni.
2013. dec. 31. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!