Érdeklődni szeretnénk a párommal, hogy kezdőként milyen kutyát javasolnátok nekünk?
Sziasztok!
Már jó ideje gondolkoztunk azon, hogy szeretnénk egy fajtiszta kiskutyát, csak a kérdés, hogy milyen fajtát.
Jó pár helyen, többek között itt is olvasgattunk más személyek által feltett kérdésekhez beírt kommenteket, és mindenütt, kb. 90%-ban azt javasolták, hogy első kutyaként válasszanak kisebb termetű, kis mozgásigényű, barátságos, játékos jószágot.
A leendő kiskutyánkat házban fogjuk tartani(van kert is), sétáltatni nagyjából csak délután tudnánk körülbelül 1 órára. Napközben egyedül lenne a kutyus 6-7 órát. Szeretnénk ha nagyon társaság centrikus, barátságos, játékos lenne, valamint tanítható. Szeressen a közvetlen közelünkben lenni(gondolok itt velünk alvásra stb.)
Milyen fajtára javasoltok nekünk? Az eltartás /etetés/gondozás nem jelent problémát. Várjuk a véleményeiteket, tapasztalataitokat, javaslataitokat, egy szóval minden, amivel egy leendő, kezdő kutya tulajdonosait ki tudnátok segíteni! :)
Köszönjük előre is! :)
Mennyi pénzetek van?
Mert pl. egy mopsz drága jószág. Már maga a vételár sem olcsó, de elég betegesek szegények.
Nem tudom mi lett ez a nagy mopsz divat gyakorin,de mindenki dobálózik vele.
A mopsz az átlagnál drágább és macerásabb kutya.A szőre hullik,a ráncait folyamatosan tisztítani kell.Hajlamosak a hőgutára és nem valami aktív fajta.
Még tenyésztőtől vásárolva is van esély a betegségre,mert egy lehetetlen genetikát próbáltak létrehozni,és nagyon megnyomorították a légzőrendszerét.
Szerintem is aranyosak,de a kutyafajta érdekében én betiltanám a mopsz tenyésztését,mert tragikusan tönkretették a légzését és a szívét is.Lehet szépíteni,meg biztos jön majd olyan,hogy ő ismer 3 mopszot és mind egészséges,de ettől függetlenül egy szenvedés az életük,már önmagában a levegővételért is küzdenek.
Első körben menhelyet ajánlanék,mivel nincs kifejezett álomkutyátok.
Kutyafajták közül meg esetleg az uszkár vagy valamelyik bichon,bár már nagyon szét kell nézni a tenyésztők között is.
A bichont egész jól lehet tanítani és nem olyan nehéz eset,ha fejben tartjuk hogy kutya és nem kisgyerek.
Terriert nem ajánlanék.
Nem értem miért kistestű kutyát szeretnétek és miért azt ajánlanak első kutyának.
Van kertetek és bejárós is lenne.
Első kutyának szerintem Labrador,Golden retriever,Magyar vizsla,Németjuci.
A kis termetű kutyákat jóval könnyebben szúrják el a gazdik (nevelés terén),mint a nagyobbakat,mivel a nagyobbak nincsenek folyamatosan istápolva,hogy jaj édes pici babám stb...A kicsiknél képesek az emberek elfelejteni,hogy egy kutya és úgy kezelik,mint egy kisbabát és emiatt lesz szocializálatlan,agresszív,kényes állat belőlük.
én a törpe uszkárt ajánlanám, szerintem imádnivalóak, intelligensek, ráadásul többféle szín közül is választhattok.
mondjuk szerintem nem ártana ha írnál pár fajtát ami tetszik nektek és akkor azok közül megmondanánk, hogy szerintünk melyik a legideálisabb számotokra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!