Érdeklődni szeretnénk a párommal, hogy kezdőként milyen kutyát javasolnátok nekünk?
Sziasztok!
Már jó ideje gondolkoztunk azon, hogy szeretnénk egy fajtiszta kiskutyát, csak a kérdés, hogy milyen fajtát.
Jó pár helyen, többek között itt is olvasgattunk más személyek által feltett kérdésekhez beírt kommenteket, és mindenütt, kb. 90%-ban azt javasolták, hogy első kutyaként válasszanak kisebb termetű, kis mozgásigényű, barátságos, játékos jószágot.
A leendő kiskutyánkat házban fogjuk tartani(van kert is), sétáltatni nagyjából csak délután tudnánk körülbelül 1 órára. Napközben egyedül lenne a kutyus 6-7 órát. Szeretnénk ha nagyon társaság centrikus, barátságos, játékos lenne, valamint tanítható. Szeressen a közvetlen közelünkben lenni(gondolok itt velünk alvásra stb.)
Milyen fajtára javasoltok nekünk? Az eltartás /etetés/gondozás nem jelent problémát. Várjuk a véleményeiteket, tapasztalataitokat, javaslataitokat, egy szóval minden, amivel egy leendő, kezdő kutya tulajdonosait ki tudnátok segíteni! :)
Köszönjük előre is! :)
Mi az, hogy első kutya? A kutyák jobb esetben legalább 10-15 évig velünk élnek. Mit gondoltok, ha már ezt tudjátok gondozni, akkor 2 év múlva túladtok rajta és léptek egy nehezebben kezelhető fajra? Nem értem..
Azt írod, házban akarjátok tartani, bár van kert is. Namost, ezek szerint egy kis ölebet szeretnétek, ami nem él meg udvaron, mert amúgy a kutyáknak a kinti létre van szükségük.
Szeretnéd, ha társaság centrikus lenne, de szerencsétlent napi 6-7 órára egyedül akarod hagyni a házban, ahol semmi inger nem éri, nem úgy, mint kint a szabadban. Ez, legalábbis szerintem, kegyetlenség egy állattal szemben.
Egy macska pl. jól elvan egyedül, mert nem falkában él, de a kutya más. Neki társra van szüksége. Nem csak az időd felében.
Az meg nem kitétel, hogy veletek aludjon az ágyban, mert arra a legnagyobb testű kutya is képes. :)
Bár nem egészséges, még a legkisebb testűvel sem, hacsak nem fürdeted meg minden sétáltatás után, de ez már a ti dolgotok.
Az előzőeket figyelembe véve gondoljátok át ezt még egyszer!! A kutya érdekében.
Jobban szeretem őket annál, mint hogy arra ítéljem, hogy a nap nagy részét egyedül töltse, vagy hogy ha megunják, kirakják az utcára. Fogadtam már be olyat, nem kellett neki se kerítés, se lánc, mégse szökött el soha, hálás volt, hogy valaki rendesen gondoskodik róla.
Egyébként annyiban igazad van, hogy nekem azok az állatok, amik beleférnek egy nő retiküljébe, nem kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!