Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya macska összeszoktatás,...

Kutya macska összeszoktatás, de hogyan?

Figyelt kérdés

A cica 9 hónapos, ha meglát egyből jön az ölembe, járt velem cigizni az udvarra, bújik stb. A kutyus kb 2-3 éves keverék kan. Menyasszonyomnak szántuk a kutyust, de engem fogadott el. Mind a kettő az enyém lett, úgy döntöttek. A cica 4 hónapja van velünk, a kutyust pár hete hoztuk menhelyről.

A baj az, hogy próbáljuk őket biztonságosan összehozni (a macsek kb. akkora mint kutya szája), de pl. ha a hordozóban viszem ki a cicát a kutya finoman szólva le se sz*rja. Kb 2-3mp szaglászás és annyi. Megválni egyiktől sem fogunk, de azt sem szeretnénk ha kárt tennének egymásban. Vkinek ötlet?

2013. dec. 29. 09:45
 1/6 anonim válasza:
Ugyan a mi cicánk fiatalabb volt, és nagyon félős. Alig lehetett megfogni.(már nem olyan) Kertes házban lakunk a garázs fűtött, és mi ott (azaz zárt térben) kezdtük az összeszoktatást. A macska a kezünkben volt simogattuk szeretgettük odahívtuk a kutyát (németjuhász), odatettük a szájához, mutattuk neki simogatással, hogy szeretni kell, és addig addig csináltuk, míg meg nem nyalta, ezt aztán többször ismételtük, majd letettük a macskát a földre, szintén elvárva, hogy nyalja, ha nem ez történt, akkor rászóltunk, hogy nem szabad (mert volt olyan hogy betámadta). Annyira jól sikerült az összeszoktatás, hogy most a cica, azt hiszi, hogy a németjuhász az anyja, és szopizni akar(fiú kutya), meg gyömöszöli, együtt alszanak, nagyon édesek.
2013. dec. 29. 10:01
 2/6 anonim ***** válasza:
A kutya és a macska is okos állat, az előző hozzászóló jól leírta, hogy tudod összeszoktatni őket, jól fog menni, és hamar megszeretik egymást.
2013. dec. 29. 10:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Az a jó, ha nem törődik vele! Ha a kutya nyugodt a macsek jelenlétében, akkor a cicát elő lehet venni a hordozóból és úgy bemutatni a kutyának. A kutya mindig maradjon nyugodt és semleges. Ha izgalomba jön, ne adj`Isten bántani akarja a macskát, azonnal rá kell szólni. Akkor vagytok készen, ha a kutya és a cica nyugodtan heverésznek egymás társaságában. A barátság meg vagy kialakul vagy nem, de mindenképpen éljenek békességben.
2013. dec. 29. 11:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem, azt írod a kutyát nem érdekli a macska. Akkor mi a gond?
2013. dec. 29. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is van mindkettő. A cica 3 éves, nagyon beszari. A kutya 5 hónapos, hebrencs dogo lányka. A kutya nem jöhet be a hálóba, a macska meg nem ment kb 1 hétig. Nem mondom, hogy most már haverok, de simán megvannak. A kutyát mindig tiltom, hogy ne piszkálja a macskát. Ennyi.

Teljesen más a kommunikációjuk (testbeszéd) ezért figyelj rájuk, de nem lesz baj:)

2013. dec. 29. 12:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy mind kettő engem fogadott el gazdájaként, ezért a "féltékenységi roham" az amitól nagyon tartok. Pl ha az udvaron egyszerre jönnek hozzám akkor ne legyen baj.

Plusz a környékbeli szívbajosnak nem nevezhető macskák sem járkálnak az udvarban amióta meg van a kutyus. Tudom ez nem kizáró ok, hogy összeszokjanak.

Egyébként egy roti keverék kan kutyáról van szó, amit néha én is nehezen tartok meg, nem egy gyenge jószág.

És most vettem észre, hogy amikor behozom a cicát akkor egyből megy az alomra. Reggel azt hittem csak a "szokásos" dolgát végzi, de ezek szerint nem.

2013. dec. 29. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!