Hogyan szoktassam őket össze?
A kutyám 10 éves, együtt nőtt fel a macskámmal, aki kb. fél éve elment. Most hoztunk egy új kismacskát a házhoz, de a kutyus nem akarja elfogadni; a közelébe se lehet engedni a cicát, mert meg akarja fojtani...
Átmenetileg a cirmost a lakásban tartjuk.
A kérdésem az, hogy van esély arra, hogy a kutya megszokja? Ehhez mennyi idő kell? Voltatok már hasonló helyzetben?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ha a kutyád macskával nőtt fel akkor nem lehet nagy gond.
Főleg, hogy kismacskát hoztatok.
Általában a macskák szoktak sokkal kötekedőbbek lenni, mert fújnak meg karmolnak, még akkor is amikor a kutya játszana velük.
Hogy van-e esély?
Igen, van!
Én egy felnőtt rotit, egy felnőtt macskával szoktattam össze, úgy hogy előtte egyik sem élt kutyával/macskával.
Első vagyok. Ha érdekel, hogy én milyen "lépcsőfokokat" tettem ennek érdekében, akkor szívesen leírom.
Ha valaki olyat ír, hogy sok 10 ezerért, X alkalom után összeszoktatja őket, azzal ne foglalkozz!
Nagyon hálás lennék érte! Köszönöm!
(Eddig nem sokra jutottunk sajnos...a kutya egyébként nagyon "vérengző", a betévedt sündisznókat is szétszedi...ezért nehéz...
Egyelőre csak egy ajtó között látják néha egymást -a kutya már őrjöng, a macska fél- és amikor simogatjuk a macskát, akkor megszimatoltatjuk a kezünket a kutyával, hogy szokja a szagát...)
Előre is köszönöm a tanácsokat! Üdv.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!