Olvastátok már Korom Gábor: Neked ugatok c. könyvét? Tényleg jó?
Most olvastam,hogy egy kutyakiképző is ajánlja a könyvet,és ahogy utána néztem,sokan dicsérik.
Meg van a Fennel könyv is,meg más egyéb kutyás könyv...nem tudom mivel tudhat ez többet. Mondjuk ahogy a tartalmát elolvastam,nekem is nagyon tetszik!
Olvasta már valaki? Milyen?
Hát én úgy eleve Korom Gábort sem csípem. :D
Vannak amúgy jó dolgok a könyvében, de számomra túl sok az olyan dolog is, ami nagyon nem szimpatikus ennek az embernek a módszereiben. Én Jan Fennell mániás vagyok, számomra ez a nő olyan magasra tette a mércét, amit még senki más nem tudott megütni.
Az meg, hogy kiképző mit ajánl, nem feltétlen meghatározó, ebben az országban rengeteg magét kiképzőnek nevező okoskodó van, ezt sajnos a kutyámon és a saját bőrömön tapasztaltam.
Vedd meg Jan Fennell könyveit, olvasd el és alkalmazd. És ha lehetőséged van rá, menj el Korom iskolájába, nézd meg mit csinál.
Dönts a saját tapasztalatod szerint, az a legtisztább. Egyik ember erre esküszik, másik arra, mint ahogy én is. Lehet a következő válaszoló meg majd Korom Gábort fogja isteníteni. :D
Hát igen, valami ilyesmi. Láttam néhányszor tévében, hogy mit csinált. Hogy az ugató kutyának befogta a száját például, az meg nyüszített. Persze, tudom, hogy ez nem fáj feltétlenül a kutyának és sokszor csak hiszti, de az én szememben ez elfogadhatatlan! Ha elolvasod Jan Fennell-t rájössz, hogy miért... Ezen kívül a kutyaiskolájának a honlapján is olvasom a kérdezz-felelek rovatot és ott is sok olyan dolgot írnak a tanítványai, ami nekem nem szimpi... (Zárójelben megjegyzem, hogy pedig ők is merítenek Jan Fennell módszeréből...) Én a saját tapasztalatomból tudom, hogy az erőszak és a kényszerítés semmilyen formájára nincs szükség a nevelésben és a kiképzésben! Márpedig a kutya szájának befogása, vagy a póráz megrántása, vagy a kutya fenekének a földre nyomása az én szememben erőszak és kényszer.
Na ezért nem szimpi nekem a Korom Gábor.
Lehet az én kutyámnak egy adott dolog megtanulására nem volt elég 1 hét, hanem 1 hónap, de azt úgy tanulta meg, hogy gondolkodásra késztettem, jutalmaztam és soha nem nyomtam le vagy rántottam meg. Mégis elvégzi bármilyen körülmények között, tökéletes megbízhatósággal. Minden csupán türelem és idő kérdése. Én nem sietek, de nekem fontos, hogy a kutyám ne félelemből ismerjen el vezérként, hanem azért, mert megbízhat bennem.
Én tavaly, vagy idén nyáron (már nem is emlékszem) megvettem a könyvet és 1-2nap alatt ki is olvastam.
Sajnos semmi konkrétról nem ír. Vannak benne hasznos dolgok, de pont a lényeget nem írja, írta le.
Menj el egy könyvesboltba és lapozgass bele.
Korom Gábor iskolájában senki semmit nem tanít rángatással és fenéknyomkodással. A tanításban semmilyen erőszakot nem alkalmaz, tehát a "buntetéses módszerről" szó sincs.Az ösztönkezelésben alkalmaz olyan módszereket, amik kívülállók számára büntetésként hatnak, (megjegyzem a legtöbb esetben hozzá sem érnek a kutyához) azonban a kutya számára értelmezhetőek (ellentétben a pórázrángatással, vagy a veréssel), és olyan helyzetben, amikor egy kutya pl. agresszív, akkor nélkülözhetetlen. Egy kutyával/emberrel agresszív, vagy családján uralkodó kutyát nem lehet pusztán szép szóval, vagy jutalomfalattal befolyásolni...Jan Fennel sem így tesz. Egyébként korom Gábor módszere valóban rokon JF munkásságával, utóbbi azonban - pont bizonyos dolgok hiánya és leegyszerűsítése miatt - nem tud mit kezdeni a különösen domináns egyedekkel, vagy az egyedi problémákkal.(pl.egy kutya félelemből fakadó agressziója, )
Érdemes ellátogatni az iskolájába, bárki megnézheti mi történik és dönthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!