Törzskönyv utólag?
a 18.válaszoló vagyok és egy labradorom van
onnan tudom hogy Állatorvos és kutyakiképző is megdicsérte a külleme miatt, illetve hogy nagyon kiegyensúlyozottan viselkedik minden környezetben.
Azt pedig hogy egészséges szintén az állatorvostól tudom , akihez rendszeresen járunk :)
Valamit itt helyre kell tenni a fejekben. Sem a kutyakiképző, sem az állatorvos nem küllembíró, nem tanulják azt, hogy az egyes fajtáknak hogyan kell kinéznie(pontosan tudom, hisz állatorvosira járok), nem kell elvárni tőlük, hogy releváns véleményt mondjanak egy kutya külleméről. Egy jól ápolt, izmos kutya SZÉP, akkor is ha keverék, akkor is, ha csak messziről emlékeztet arra a fajtára, mint amilyennek a gazdája hiszi. Az állatorvos meg a kiképző, akinek pénzt fizetsz nyilván nem fogja lerondázni a kutyádat, hanem bólogatnak, hogy igen, ilyen szép labradort, stb még sose láttak.
Az meg, hogy az állatorvos azt mondta egészséges megint csak röhej. Talán röntgenszeme van a kedves állatorvosnak, amivel látja milyen a kutya csípője(egy C-s csípő még nemigen látszik)? Ha sikerül egy ugyanilyen enyhe csípőjű kutyát találni neki párnak, aki ugyancsak nem volt leszűrve annak az eredménye egy alomnyi súlyos beteg kiskutya lesz. Ezért mondjuk, hogy a tenyésztés felelősség, nem lehet össze-vissza minden tájékozódás nélkül Istent játszani.
18.-as
Teljesen jogos amit írnak ! Ám hidjék el én sem szeretnék debil küllemű,idegrendszerű,egészségű kölyköket, emiatt is már a szingenetikát is figyelembe vesszük és igyekszem tájékozódni.
Elnézést nem részleteztem, hogy ha majd tényleg oda kerülünk eseten, akkor a szűrés az alap dolog minden örökletes betegségre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!