Törzskönyv utólag?
A közgaszdásságod alapján már érthető a pénzügyi elképzelésed. :))
Sajnos, nem megy a törzskönyvezés nálad. Amúgy egy törzskönyves kannak sem sorakoznak a szukák fedezésre. Nagyon keveset tudnál a kutyádnak abból visszaforgatni, amit egy pár fedezésből kapnál.A szuka gazdák nagyon komolyan megválogatják, melyik kannal akarnak almot. Figyelembe veszik a küllemet , a vérvonal sajátosságait, stb. Szóval, nem sokat vesztesz, ha nincs törzskönyve a kutyádnak.
Azért remélem átérezted benne a szarkazmust és az iróniát :D
Az előtted komentelőnek pedig köszönöm szépen az értelmes választ :)
Kérdezted, hogy réges-rég hogyan állították ki a törzskönyvet az első egyedeknek. Nem hasraütésszerűen, hanem valahogy így, ahogy manapság az új fajták elismerése történik:
Régen volt olyan, hogy egy bíró ránézésre megállapította egy származási lappal nem rendelkező kutyáról azt , hogy a fajtájának a jellegének megfelel és megkapta a "B" származási lapot ami azt jelentette, hogy ezzel a származási lappal rendelkező kutya a tenyésztésből ki van zárva, mivel a szülei ismeretlenek vagy azoknak sem volt származási lapjuk.
A "B" származási lap ma már nem létezik.
Sajnos semmit sem tehetsz ez ügyben.
Ahonann a te kutyád származik vagyis a tenyésztője vagy szaporítója neki kelett volna ezeket a dolgokat intézni, származási lapot csináltatni feltéve ha a szülöknek is van.
Nagyon örülök hogy egy ilyen kérdésre találtam mert engem is nagyon foglalkoztatott a dolog.
nekem egy szukám van, és mi is szeretnénk neki kölyköket, de sajnos az egyik szülőjének nem volt törzskönyve így neki sincs. Ám nem azt mondom hogy nagy szaporító leszek ( azaz egy pénzéhes állatkínzó hülye ) hanem szeretnénk neki egy almot, mert nagyon jó természetű, kedves példány ráadásul nagyon szép és egészséges ! Továbbá az emlitésre is már többet lelkesedtek a kölykökért amiket vaószínüleg elajándékozunk mert nem meggazdagodni szeretnénk belőle.
Egy kannál persze más. Szerintem törzskönyv nélkül 1x nyugodtan elviheted fedezni, de persze csak olyan szukához amely szintén szép, egézséges példány !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!