Hogy tudnám megszeretni?
Figyelt kérdés
Párommal lassan 3 éve vagyunk együtt. Tavaly ősszel vett egy japán akita szukát. Az a kutya egy szörnyeteg. Senkit se bánt, csak engem. Komolyan, mintha élvezné azt, hogy ellenkezhet velem. Más ha rászól, abbahagyja a rosszaságot(lehet az szomszéd vagy csak egy vendég). Próbáltam már azt, hogy nem veszem "kutyába se", de nem jött össze, így gondoltam "taktikát" váltok és megpróbálok megbarátkozni vele. Hogy kezdjek hozzá? Hogy lehetnénk "jó viszonyba"? (a beszólásokat mellőzétek.2013. dec. 24. 21:58
11/22 anonim válasza:
A kutyaiskola leginkább gazdi-iskola. Jót fog tenni, megismered, hogyan gondolkoznak a kutyák és könnyebb lesz az életed. Lehet akár meg is szereted a kutyákat, de biztos, hogy jól fogod érezni magad.
12/22 anonim válasza:
Érdekes,láttam már féltékeny,a mãsik emberrel emiatt dominánsan fellépő kutyát.De valóban,a rangsorban kell helyre tenni,hogy téged se vegyen kutya számba.Itt a párodnak is lenne szerepe.Amikor zaklat a kutya,elzavarja,nem tűri,letiltja.A gazda megerősítheti,vagy gyengítheti a kutya pozicióját,mint a gyerekeknél,ahol ugye nem egy kétéves feladata maga mögé rangsorolni a család ebét.Ezzel csak azt akarom mondani,hogy működhet ez nélküled is,ha ügyes a párod.És egyáltalán nem kell megszeretni hozzá a kutyát.
13/22 anonim válasza:
A kérdésedben azt írtad , hogyan tudnád "megszeretni" a Kutyát. Erre , lejjebb azt írod, nem akarsz sem játszani, sem foglalkozni vele, hanem egyszerűen csak annyit akarsz, nézzen levegőnek a kutya. Minden megmozdulását feléd tiltsál le. határozottan. Előbb-utóbb a kutyának majdnem semleges fogsz maradni, mert rájön, veled nem érdemes foglalkoznia. Ha fiatal a kutya, kell azért idő, míg megtanulja, veled felesleges bármi kapcsolatot kialakítania.
14/22 A kérdező kommentje:
Nem akarok menni vele sehova se. Az utolsóak köszönöm, próbálkozok majd, remélem hamar megoldódik a problémám.
2013. dec. 25. 12:11
16/22 A kérdező kommentje:
Igen van egy szobacicám és egy vadászgörényem.
2013. dec. 25. 12:28
17/22 anonim válasza:
Ne számíts rá, hogy hamar megoldódik. A kutya fiatal és a maga módján kapcsolatot akar veled. Azt jegyezd meg, elég egyetlen kisérleted, hogy foglalkozz a kutyával és máris lehet elölről kezdeni.
Nem lehet könnyű élet egy kapcsolatban, ha az egyik kutyás, a másik pedig teljesen elzárkózik előle.
18/22 A kérdező kommentje:
Hát nem egyszerű az tény. Régen szerettem a kutyákat, ahogy olvashattad egy előző válaszomban, de hatalmas "csalódás" (nem tudom ez a helyes kifejezés rá) volt a kutyám elvesztése. Ebből pedig nem kérek.
2013. dec. 25. 12:38
19/22 anonim válasza:
Tudod, nagyon sokan vesztették már el a kutyájukat. Vannak, akik már többet is az évek során. Az egészséges gondolkodású ember elfogadja, hogy nincs örök élet. Fáj, az biztos, még évtizedek múlva is, de ezért kizárni az életedből egy fajtát, amelyet valójában kedvelsz.....?
20/22 anonim válasza:
Én ezt abszolút meg tudom érteni, ugyanígy vagyok a macskákkal. Gyerekkoromban folyton csak macskánk volt, de mindig elütötték őket az autók, ezért a huszadik macska után már nehéz volt újra kötődni egy újabbhoz. Én is azt mondom egyébként, hogy itt a párodnak kellene kiállnia melletted és szépen helyretenni a kutyát azokban a helyzetekben, amik neked már kényelmetlenek. Nálunk is úgy megy, hogy ha látom, hogy a párom küszködik vele, pl: durván vagy nyomulósan akar vele játszani, akkor simán rászólok. Szerintem mindig a gazda feladata nevelni a kutyáját, nem neked kell megnevelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!