Adtatok plusz kalciumot (akármilyen formában (por, tabletta stb. ) ) 5-6 hónapos kutyának? Vegyesen van etetve (táppal (Acana) és főtt kajával is).
Nagytestű kutyának feltétlenül szüksége van csonterősítőre, izület erősítőre. A németjuhászoknál meg amúgyis elég gyakori a diszplázia. Ezt már el kellett volna kezdened adni mikor hozzád került a kicsi. Feltétlenül beszélj az állatorvossal. Az adagolásra nagyon figyelj, mert az se jó, ha sokat kap.
Hogy melyik jobb, a por vagy a tabletta? Régen por alakú volt amit a kajára kellett szórni, manapság tabletta van... az egyik kutyának ezt könnyebb beadni, a másiknak azt.
A diszplázia ellen nem jó a kálcium,ahogyan ezt itt sokan gondolják. Nekem voltak németjuhászaim, sosem kaptak plusz kálciumot,ugyanúgy etettem őket mint a kérdező és gyönyörű egészséges kutyák lettek.
Most óriásaim vannak, nekik sem adtam soha plusz kálciumot,mert többet ártok vele,mint használok.
Ne adj a kutyádnak Te sem kedves kérdező, inkább porcerősítőket(azt is kúraszerűen) és porcos húsokat(farhát, marhagége,ilyesmi). A nagy és óriástestű kutyáknak nem a csontjaikkal szokott baj lenni,hanem az izületeikkel, ennek megelőzéséhez pedig porcvédelemre van szükség nem kálciumra.A barátod állatorvosának tökéletesen igaza van.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv: Egy ex németjuhász tenyésztő és néhány óriás gazdája.
A nagytestű kutyák gyors növekedése, amennyiben nem jut a szervezetük elegendő kalciumhoz, porc és ízület problémákat, valamint CSONTHÁRTYA GYULLADÁST idézhet elő! Ezért szükséges a kalcium kiegészítés! Valóban, ha túladagolod, azzal árthatsz is, de azért van az állatorvos, hogy ő megállapítsa az adagot, ami attól is függ, hogy milyen minőségű táppal eteted a kutyát.
Diszplázia nem csak örökletesen alakulhat ki, ugyanis ha a szervezet, a csontok és ízületek nem megfelelően növekednek és fejlődnek, akkor a terhelés következtében kialakulhat a diszplázia az erre hajlamos fajtáknál és ebben az esetben ennek semmi köze a genetikához, annál inkább a testfelépítéshez és a tápláláshoz!
Az lesz a legbiztosabb, ha megkérdezel több orvost is, majd meglátod, mit mond a többség. Ha háromból kettő szerint nem kell a csonterősítő, akkor ne adj, ha háromból kettő szerint kell, akkor ne késlekedj, még nincs késő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!