MEHGARAPOTT a kutyám! Ti mit tennétek a helyemben?
Amikor tápot evett kiskorában,bármikor elvehettem tőle.
Annyira megrémültem,hogy nem tudtam reagálni sem a történtekre.
Hát te nem vagy komplett... Ha eszik a kutya, minek piszkálod? Nehogy már a kutya legyen a bűnös...
Ha már odaadtad neki a kaját, az már az övé és onnantól ne b^szogasd!
Mi egy kóbor kutyát fogadtunk kb 7 éve. Azóta is hűséges házőrző és nagyon szerethető kutya. Viszont 1 éves volt, amikor hozzánk került mindenféle nevelés híján. Ezért tapasztalás útján jöttünk rá, mikor nem szabad zargatni. Engem többször is megharapott kisebb koromban, mert érezte a gyengeségem, de ahogy idősebb lettem, a tekintélyem is megnőtt nála. Most már nem harap meg sosem, de attól függetlenül nem nyúlunk oda ha eszik, mert rögtön morogni kezd.
A kutya az kutya! Az evés ösztönszerű, és az ételt meg kell védeni. Nem kell ezért elaltatni és semmi, ha egyébként egy aranyos kiskutya. Legközelebb ne nyúlj oda, ha eszik. :)
Ha morog evés közben, akkor bizony ő a vezér, ha harap, akkor nagyon komoly gondok vannak. Aki szerint nem lehet piszkálni evés közben: én AKÁRMIKOR belenyúlhatok a táljába mert ÉN VAGYOK A VEZÉR, ha valamit kedvem szottyan megenni a kajájából akkor elveszem. Természetesen nem eszem meg, de érezze hogy megtehetném ha akarnám.
Menjetek vissza a kutyasuliba és kérj segítséget, ez komoly dolog!
Tápnál én is elvehettem,de amióta nyersezünk,nem próbáltam.Akkornfokozatosan próbálok a dolgon javítani.
SOSEM ALTATNÁM EL!!!!!!
Én még meg sem próbáltam elvenni a kutyámtól a kaját. Le lehet ezért pontozni, de tényleg nem szabad a kutya tányérjába (vagy szájába) nyúlkálni, amikor eszik.
Nálunk ez a szabály: amíg nálam van, addig az enyém (tehát addig nem nyúlhat hozzá, nem ugrálhat stb), de ha már odaadtam, akkor az övé. És eszem ágában sincs nyúlkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!