Ivartalanítás után a duzzadt herezacskó megszokott?
11/20 A kérdező kommentje:
Kisvárosban, itt nincs másik doki csak 20 km-re de az még rosszabb mint a mi dokink. Akit jót tudunk az 90km-re van sajna, annyit nem fogom utaztatni most szegényt. Bízom benne ha ő is látja mekkorára megdagadt, akkor fog vele csinálni valamit.
12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó egyébként köszi. Nagyon messze vagyunk pesttől de köszönöm hogy felajánlottad :)
Nincs mit, jobbulást a kutyusnak! :) Akkor mondd ezt a savó dolgot a dokinak, hátha úgy neki a leesik a probléma és nem mondja rá hogy normális, ha meg mégis akkor várjatok pár napot lehet csak jobban megviselte szegényt a műtét.
2013. dec. 20. 22:34
A kutyámnak napról napra jobban dagadt be és fájt. Kenegettem aloe verával, kapott rá betadint, stb-stb. Gallérral és szájkosárral is tudta piszkálni sajna. Pisilés nehezen ment, csak ügetett körbe-körbe, mert ha guggolt/lábat emelt pisilésnél, fájt neki, húzódott...emelt adag kajával is fogyott a 3 hét gyógyulás alatt, nagyon megszenvedtük :(
Doki telón azt mondta, hogy majd lelappad...felszívódó varratokat kapott, mondta, hogy nem kell kiszedni...igen ám, de ahogy gyógyultak a sebek, a varratok bevágtak elég rendesen, ezért a dokinkat megkértem, szedje ki a varratokat...utána sokkal jobban gyógyult.
Köv. kutyámnak tuti levágatom a zacsiját is!
2013. dec. 20. 23:31
Az én kutyámnak nem tartották meg a herezacskóját. Vmi kék krémet kaptunk rá, amitól kb 2 nap alatt rendbe jött gond nélkül.
2013. dec. 21. 07:13
16/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, túléltük az éjszakát és hamarosan megyünk a dokihoz, nemsoká rendel.
Ennek az új divatnak, hogy meghagyják a zacskókat, csak annyi értelme van, hogy legyen miért visszahurcolászni az orvoshoz és plusz pénzt nyúlhassanak le érte.
Velem is közölte az orvos, hogy meg szokta hagyni a zacskót. Hát nem az én kutyámnak, az biztos. Az előző 3-at még nem ő műtötte, de a következőknél sem fogom hagyni, hogy bohóckodjon a zacskóval.
2013. dec. 21. 09:53
18/20 A kérdező kommentje:
Hmm kiderült mi baja a kutyának ami persze egy műtét előtti vérvétellel kideríthető lett volna... Vérzékeny, nagyon nehezen alvad a vére :( Ha egy hasi műtétje lett volna már nem élne. Most véralvadásgátlót szed ami 1 hét alatt változtat valamennyit és ha addig nem szívódik fel ez a sok vér akkor majd leszívják. Éreztem én hogy ez nem normális :(
19/20 A kérdező kommentje:
Vagyis nem véralvadásgátlót szed hanem az ellenkezőjét, hogy alvadjon a vére. A doki azt mondta a kutyák vére 3 perc alatt megalvad, az övé csak 8 perc alatt. Azt is mondta ez azt jelenti ha pl komolyabban elvágja a lábát ez azt jelenti mire beérünk a rendelőbe már elvérzik :( Én mkinek azt ajánlom hogy műtétek előtt kérjen vérvizsgálatot, hamar megvan és életeket menthet. Ha én ezt tudom akkor nem engedem így megműttetni a kutyát, igaz a doki szerint ez a betegség nagyon ritka. Hat mi pont beleestünk.
Magyarázza a bizonyítványát. Ha rendesen elvarr mindent, akkor nem vérezhet akár alvad, akár nem.
2013. dec. 21. 12:18
Kapcsolódó kérdések: